dat is dus een fout punt, onze darmen zijn net aan lang genoeg om er enigzins wat uit te halen maar kort genoeg om vlees correct tekunnen verteren. Dan nog dat soort eiwitten zijn niet dezelfde.
Dierlijke eiwitten zijn dierlijke eiwitten en die zitten dus ook in melk, eieren, kaas enzovoorts. En ja, onze darmen zijn lang genoeg voor plantaardig voedsel. Het is dus geen fout punt.
Citaat:
Maar ik ben het er mee eens, er word wel veelste veel vlees gegeten, maar er word in het algemeen sowieso teveel gegeten. Overigens heeft teveel fruit eten ook zijn kuren, zoals diarree of het kan zelfs een soort van tijdelijke verlamming veoorzaken bij teveel vitamine c.
Eh, ja, daarom moet je dus ook gebalanceerd eten. Dat kan prima als je vlees (en vis) van je menu verwijderd. En wat betreft een teveel aan vitamine C, het overschot wordt voor een zeer groot deel weer uitgeplast. In het ergste geval kun je jezelf wat tijdelijke darmklachten eten. Daar moet je dan wel héél erg je best voor doen. Vitaminepillen achteroverslaan gaat sneller. Verlamming? Eh, daar krijgen cavia's last van als ze een flink vitamine c-b]tekort[/b] hebben. Mensen krijgen bij een ernstig tekort scheurbuik.
Geregistreerd: 21 jan 2011 23:25 Woonplaats: Delft
Wat ik eigenlijk nog het meest storend vind is dat de porties in de supermarkt zich niet echt lenen voor gematigde vlees consumptie. De meeste dingen zijn per 300-400 gram verpakt. Hoe moet ik dat in mijn eentje wegkrijgen? Kip is meestal wel goed te doseren want dat komt echt in alle soorten en maten.
Hoe doen jullie dit? (of kookt mams nog? )
_________________ Learn lots. Don't judge. Laugh for no reason. Be nice. Seek happiness. - Sean "Day[9]" Plott
Wat ik eigenlijk nog het meest storend vind is dat de porties in de supermarkt zich niet echt lenen voor gematigde vlees consumptie. De meeste dingen zijn per 300-400 gram verpakt. Hoe moet ik dat in mijn eentje wegkrijgen? Kip is meestal wel goed te doseren want dat komt echt in alle soorten en maten.
Hoe doen jullie dit? (of kookt mams nog? :lol: )
Vlees kun je op de dag van aanschaf in porties verdelen. Alles wat niet nodig hebt, kun je dan gelijk in de diepvries gooien. Bereid vlees kan ook nog enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Tenzij het van de barbecue afkomt, dat kan beter weggegooid worden.
Een andere optie is slechts enkele dagen in de week vlees eten en op die dagen samen met vrienden/familie koken.
Vanaf vandaag toch maar gestart met een nieuwe poging tot geen vlees meer eten. En dat begon goed, met een BBQ van werk. Pittig soepje gehad en een vegetarische gerecht.. Geen idee wat het was eigenlijk. Toch wel een beproeving, collega's waren goed in de weer met biefstuk en saté. Het laat in ieder geval wel veel ruimte om allerlei nieuwe dingen te proberen, i.p.v. jezelf vol te stouwen met veelal hetzelfde vlees.
dat is dus een fout punt, onze darmen zijn net aan lang genoeg om er enigzins wat uit te halen maar kort genoeg om vlees correct tekunnen verteren. Dan nog dat soort eiwitten zijn niet dezelfde.
Dierlijke eiwitten zijn dierlijke eiwitten en die zitten dus ook in melk, eieren, kaas enzovoorts. En ja, onze darmen zijn lang genoeg voor plantaardig voedsel. Het is dus geen fout punt.
Citaat:
Maar ik ben het er mee eens, er word wel veelste veel vlees gegeten, maar er word in het algemeen sowieso teveel gegeten. Overigens heeft teveel fruit eten ook zijn kuren, zoals diarree of het kan zelfs een soort van tijdelijke verlamming veoorzaken bij teveel vitamine c.
Eh, ja, daarom moet je dus ook gebalanceerd eten. Dat kan prima als je vlees (en vis) van je menu verwijderd. En wat betreft een teveel aan vitamine C, het overschot wordt voor een zeer groot deel weer uitgeplast. In het ergste geval kun je jezelf wat tijdelijke darmklachten eten. Daar moet je dan wel héél erg je best voor doen. Vitaminepillen achteroverslaan gaat sneller. Verlamming? Eh, daar krijgen cavia's last van als ze een flink vitamine c-b]tekort[/b] hebben. Mensen krijgen bij een ernstig tekort scheurbuik.
tja en dan kan ik zeggen onderzoeken zeggen wat anders, helaas zijn er teveel verschillen wat voedsel deskundigen zeggen, maar ik hou me toch vast aan de gegeven die ik hierover gelezen heb, en dat is dat de mens dus niet alleen op groente alleen kunnen eten. Mensen kunnen leven sonder vlees ja, de perfecte balans is het niet, ongeacht de eiwitten, en nee die eiwitten zijn niet exact hetzelfde.
Maar deze discussie is net zoiets of melk nou wel of niet gezond zijn, helaas spreken onderzoeken elkaar nog tegen. Zit nu veel bronnen te lezen en ik kom jouw stelling maar ook het mijne meer dan 1 keer tegen.
Fouthe van mij overigens bedoelde geen vitamine C maar A. In ieder geval, als je het teveel binnen krijgt slaat het op en kan allerlei nare kuren veoorzaken, ik kreeg het teveel binnen als kind en kon toen ff niet lopen totdat
Geregistreerd: 13 nov 2006 11:54 Woonplaats: Tilburg
Ik weet niet of ik hier al eerder in gepost heb maar ik eet dus bijna geen vlees. Gemiddeld 1 a 2x per week. Heb er in het verleden wel eens aan gedacht om vegetariër te worden omdat ik het al zo weinig eet en waarom dan niet gewoon helemaal weglaten? Maar ik vind het soms gewoon lekker en ik vind sommige vleesvervangers echt niet te eten. Wil me wel nog verdiepen in de mogelijkheden van tofu. Dacht eerst dat ik dat niet lekker vond maar heb in China geproefd wat je ermee kan met bepaalde bereidingen dat ik het wel heerlijk vond.
Misschien dat ik in de toekomst wel vegetariër wordt, dat sluit ik in ieder geval niet uit want van al die verhalen wordt je ook niet vrolijk.
sea shepherd liegt een hoop bij elkaar, staat notabene in het boek van Watson dat hij een leugen best vind kunnen om zijn zaak te helpen.
Dat niet alleen. Ook die hele waas van hypocrisie die eromheen hangt. Hij had ook de IJslanders of de Noren kunnen gaan jennen, die op behoorlijk grote schaal om commerciele (gek he, die IJslanders zijn failliet, nu wil niemand meer vlees naar ze exporteren, dan moeten ze de kebab maar weer uit zee halen) redenen op walvissen jagen. Maar wacht, als de Noren gaan vissen zijn kannoneerboten van de Noorse Marine altijd in de buurt, en die zijn niet te beroert om direct met scherp te schieten (de Noren kennen immers een lange traditie van de viswateren te vuur en te zwaard moeten verdedigen). En de IJslanders zeilen ook nog graag met een snelvuurkanon op de brug (kunnen de Britten over meepraten, in de 2e helft van de vorige eeuw hebben ze 3 keer een oorlog met IJsland verloren).
Dan is een groepje ongewapende Japanse onderzoeksschepen natuurlijk een veel makkelijker prooi.
Citaat:
Mijn mening erover is sowieso dat zolang de dieren niet nadrukkelijk met uitsterven bedreigd worden dat het dan in een grijs gebied bevindt. Je kan je mening etc er over geven etc. maar zou jij luisteren als iemand je verteld dat jij een deel van je eigen cultuur moet opgeven?
Dat niet zozeer. Maar aan dat kleine groepje mensen hangen wel hele gemeenschappen vol stemvolk vast. Vergelijkbaar met de Nederlandse kabeljauwvissers. Niemand in Den Haag die echt durft te zeggen "Goh, jongens, wist je dat er meer Dwergvinvissen zijn dan Kabeljauwen? Misschien tijd om eens naar ander werk uit te kijken?" Dan trap je niet alleen die vissers in hun edele delen. Maar ook hun families. En de gemeenschappen. Heb ik het nog niet eens over de palingvissers gehad. Pas nog een interview op de radio gehoort van een riviervisser "Als ik vier palingen vang, heb ik een goede dag" . Die begon al te huilen bij de gedachte dat er een vangstverbod van 3 maanden aan zit te komen. En dat terwijl er in Brussel over een vangstverbod van 10 tot 20 jaar wordt gesproken. Palingen schijnen in rap tempo uit te sterven, en dat ligt onder andere aan het feit dat het ze evolutionair niet zo mee zit. Als je als klein dier 15 tot 20 jaar nodig hebt om geslachtsrijp te worden, hoeft er echt niet veel te gebeuren om de hele populatie de nek om te draaien (ter vergelijking: een mens is na 10 ~ 12 jaar geslachtsrijp, de meeste walvissen in 6 tot 10 jaar).
sea shepherd liegt een hoop bij elkaar, staat notabene in het boek van Watson dat hij een leugen best vind kunnen om zijn zaak te helpen.
Dat niet alleen. Ook die hele waas van hypocrisie die eromheen hangt. Hij had ook de IJslanders of de Noren kunnen gaan jennen, die op behoorlijk grote schaal om commerciele (gek he, die IJslanders zijn failliet, nu wil niemand meer vlees naar ze exporteren, dan moeten ze de kebab maar weer uit zee halen) redenen op walvissen jagen. Maar wacht, als de Noren gaan vissen zijn kannoneerboten van de Noorse Marine altijd in de buurt, en die zijn niet te beroert om direct met scherp te schieten (de Noren kennen immers een lange traditie van de viswateren te vuur en te zwaard moeten verdedigen). En de IJslanders zeilen ook nog graag met een snelvuurkanon op de brug (kunnen de Britten over meepraten, in de 2e helft van de vorige eeuw hebben ze 3 keer een oorlog met IJsland verloren).
Dan is een groepje ongewapende Japanse onderzoeksschepen natuurlijk een veel makkelijker prooi.
Citaat:
Mijn mening erover is sowieso dat zolang de dieren niet nadrukkelijk met uitsterven bedreigd worden dat het dan in een grijs gebied bevindt. Je kan je mening etc er over geven etc. maar zou jij luisteren als iemand je verteld dat jij een deel van je eigen cultuur moet opgeven?
Dat niet zozeer. Maar aan dat kleine groepje mensen hangen wel hele gemeenschappen vol stemvolk vast. Vergelijkbaar met de Nederlandse kabeljauwvissers. Niemand in Den Haag die echt durft te zeggen "Goh, jongens, wist je dat er meer Dwergvinvissen zijn dan Kabeljauwen? Misschien tijd om eens naar ander werk uit te kijken?" Dan trap je niet alleen die vissers in hun edele delen. Maar ook hun families. En de gemeenschappen. Heb ik het nog niet eens over de palingvissers gehad. Pas nog een interview op de radio gehoort van een riviervisser "Als ik vier palingen vang, heb ik een goede dag" . Die begon al te huilen bij de gedachte dat er een vangstverbod van 3 maanden aan zit te komen. En dat terwijl er in Brussel over een vangstverbod van 10 tot 20 jaar wordt gesproken. Palingen schijnen in rap tempo uit te sterven, en dat ligt onder andere aan het feit dat het ze evolutionair niet zo mee zit. Als je als klein dier 15 tot 20 jaar nodig hebt om geslachtsrijp te worden, hoeft er echt niet veel te gebeuren om de hele populatie de nek om te draaien (ter vergelijking: een mens is na 10 ~ 12 jaar geslachtsrijp, de meeste walvissen in 6 tot 10 jaar).
Ik weet eigenlijk niet hoe groot de industrie op het gebied van walvisvaart in Japan is, ja er gaat een aantal tonin om, maar ik weet niet in hoeverre het vergelijkbaar met de rest van de visvaart in Japan.
Maar Wat ik heb begrepen beschouwen Japanners het als Japanse cultuur wat ze niet kwijt willen al eten ze het zelf niet.
Maar denk dat de reden dat mensen er meer problemen mee hebben is dat de walvis een relatief intelligent dier is en het uitgebreid in de media is uitgemeten hoe zo'n die ten val komt tegenover de walvisvaart.
tja en dan kan ik zeggen onderzoeken zeggen wat anders, helaas zijn er teveel verschillen wat voedsel deskundigen zeggen, maar ik hou me toch vast aan de gegeven die ik hierover gelezen heb, en dat is dat de mens dus niet alleen op groente alleen kunnen eten. Mensen kunnen leven sonder vlees ja, de perfecte balans is het niet, ongeacht de eiwitten, en nee die eiwitten zijn niet exact hetzelfde.
Welke onderzoeken zijn dat dan die beweren dat er in dierlijke producten geen dierlijke eiwitten zitten? Dat we het eiwitten noemen, is omdat het voor het eerst ontdekt werd in eiwit. Ironisch overigens, want de hoeveelheid eiwitten in eiwit is relatief laag.
Ik beweer nergens dat mensen alleen op groente kunnen leven. Daarom heb ik het ook steeds over zuivel en eieren. We hebben het over vegetariërs, niet over veganisten.
Citaat:
Maar deze discussie is net zoiets of melk nou wel of niet gezond zijn, helaas spreken onderzoeken elkaar nog tegen. Zit nu veel bronnen te lezen en ik kom jouw stelling maar ook het mijne meer dan 1 keer tegen.
Nee, dat valt wel mee. Men is het er ondertussen over eens dat er beter niet veel melk gedronken kan worden vanwege de aanwezigheid van vetten. Ook is ondertussen duidelijk dat melk geen goede bron is van calcium. Bij die bekende drie glazen per dag krijg je eigenlijk al te veel binnen en dat kan o.a. botontkalking tot gevolg hebben. Dat haalt niet weg dat het nog altijd een handige manier kan zijn om andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Of melk wel of niet gezond is, hangt meer af van je eigen eetgewoontes en in welke mate je het drinkt. Oh en of je lactose-intolerant bent er dergelijke.
Citaat:
Fouthe van mij overigens bedoelde geen vitamine C maar A. In ieder geval, als je het teveel binnen krijgt slaat het op en kan allerlei nare kuren veoorzaken, ik kreeg het teveel binnen als kind en kon toen ff niet lopen totdat
Ik denk dat daar een stukje zin is weggevallen...
Vitamine C en A, dat is nogal een verschil. Vitamine A vind je in dierlijke producten. In lever zit bijvoorbeeld erg veel. Ook maakt het lichaam het zelf aan uit carotenoïden uit plantaardige producten. De opname van vitamine A uit dierlijke producten is efficiënter dan de eigen aanmaak, dus je moet je echt een breuk aan groente eten als je zo een overschot wilt opbouwen. Ik vraag me eigenlijk ook af of het wel mogelijk is. De meeste overschotten ontstaan door onverantwoord gebruik van vitaminepillen. Bovendien zijn de symptomen dan hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, vermoeidheid en zelfs een lagere botdichtheid en leverbeschadiging.
Ik weet eigenlijk niet hoe groot de industrie op het gebied van walvisvaart in Japan is, ja er gaat een aantal tonin om, maar ik weet niet in hoeverre het vergelijkbaar met de rest van de visvaart in Japan.
Absoluut verwaarloosbaar. In vergelijking: er zijn meer zeekreeftvissers in Nederland dan walvisvaarders in Japan. Het zijn alle industrieen eromheen die ervan profiteren, niet door de winstgevendheid van de operatie, maar door torenhoge subsidies. Een beetje zoals de boeren hier. In plaats van dat we suiker voor veel goedkoper uit elders importeren pompen we bakken met geld in de boeren hier om ze overeind te houden en de consument dure suiker aan te smeren.
tja en dan kan ik zeggen onderzoeken zeggen wat anders, helaas zijn er teveel verschillen wat voedsel deskundigen zeggen, maar ik hou me toch vast aan de gegeven die ik hierover gelezen heb, en dat is dat de mens dus niet alleen op groente alleen kunnen eten. Mensen kunnen leven sonder vlees ja, de perfecte balans is het niet, ongeacht de eiwitten, en nee die eiwitten zijn niet exact hetzelfde.
Welke onderzoeken zijn dat dan die beweren dat er in dierlijke producten geen dierlijke eiwitten zitten? Dat we het eiwitten noemen, is omdat het voor het eerst ontdekt werd in eiwit. Ironisch overigens, want de hoeveelheid eiwitten in eiwit is relatief laag.
Ik beweer nergens dat mensen alleen op groente kunnen leven. Daarom heb ik het ook steeds over zuivel en eieren. We hebben het over vegetariërs, niet over veganisten.
Citaat:
Maar deze discussie is net zoiets of melk nou wel of niet gezond zijn, helaas spreken onderzoeken elkaar nog tegen. Zit nu veel bronnen te lezen en ik kom jouw stelling maar ook het mijne meer dan 1 keer tegen.
Nee, dat valt wel mee. Men is het er ondertussen over eens dat er beter niet veel melk gedronken kan worden vanwege de aanwezigheid van vetten. Ook is ondertussen duidelijk dat melk geen goede bron is van calcium. Bij die bekende drie glazen per dag krijg je eigenlijk al te veel binnen en dat kan o.a. botontkalking tot gevolg hebben. Dat haalt niet weg dat het nog altijd een handige manier kan zijn om andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Of melk wel of niet gezond is, hangt meer af van je eigen eetgewoontes en in welke mate je het drinkt. Oh en of je lactose-intolerant bent er dergelijke.
Citaat:
Fouthe van mij overigens bedoelde geen vitamine C maar A. In ieder geval, als je het teveel binnen krijgt slaat het op en kan allerlei nare kuren veoorzaken, ik kreeg het teveel binnen als kind en kon toen ff niet lopen totdat
Ik denk dat daar een stukje zin is weggevallen...
Vitamine C en A, dat is nogal een verschil. Vitamine A vind je in dierlijke producten. In lever zit bijvoorbeeld erg veel. Ook maakt het lichaam het zelf aan uit carotenoïden uit plantaardige producten. De opname van vitamine A uit dierlijke producten is efficiënter dan de eigen aanmaak, dus je moet je echt een breuk aan groente eten als je zo een overschot wilt opbouwen. Ik vraag me eigenlijk ook af of het wel mogelijk is. De meeste overschotten ontstaan door onverantwoord gebruik van vitaminepillen. Bovendien zijn de symptomen dan hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, vermoeidheid en zelfs een lagere botdichtheid en leverbeschadiging.
vitamine a zit veel in brocolli en worteltjes sap/caroteen. Was toen 4 of 5 jaar oud dus minder nodig ervoor. Maar artsen wistten destijds ook niet wat eht probleem was totdat het even utiverkocht was in de supermarkt en ik 2 dagen geen probs meer had.
het is emer dat de dierlijek eiwitten als vlees een tikkeltje anders zijn, zal straks even de bronnen erbij pakken. het is allebei bijna hetzelfde maar schijnt iets anders op gereageerd te worden.
Geregistreerd: 01 jan 2010 20:00 Woonplaats: Achter de hunebedden
Furuba schreef:
Ik weet niet of ik hier al eerder in gepost heb maar ik eet dus bijna geen vlees. Gemiddeld 1 a 2x per week. Heb er in het verleden wel eens aan gedacht om vegetariër te worden omdat ik het al zo weinig eet en waarom dan niet gewoon helemaal weglaten? Maar ik vind het soms gewoon lekker en ik vind sommige vleesvervangers echt niet te eten. Wil me wel nog verdiepen in de mogelijkheden van tofu. Dacht eerst dat ik dat niet lekker vond maar heb in China geproefd wat je ermee kan met bepaalde bereidingen dat ik het wel heerlijk vond.
Misschien dat ik in de toekomst wel vegetariër wordt, dat sluit ik in ieder geval niet uit want van al die verhalen wordt je ook niet vrolijk.
Ik eet dus ook maar 1 of 2 keer per week iets met vlees (beleg op brood meestal). Gisteren voor het eerst sinds een jaar naar de Mac geweest met een vriend en toen ook maar een Quarterpounder genomen. Best wel lekker voor een keer. Het smaakt prima, dus ik denk dat ik niet snel vegtarier zal worden. Het gaat mij meer om mijn ecologische voetafdruk en een gezonde leefstijl. Tofu vind ik niet echt lekker. Sommige vleesvervangers smaken prima, maar wat de een lekker vindt, vindt de ander niet te pruimen.
_________________ If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. --- Albert Einstein
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen