Ja de winkels gaan echt minder vlees verkopen omdat 1 persoon opeens geen vlees meer eet. :|
Nee, ze verkopen minder vlees en meer vleesvervangers omdat 15 x 1 persoon geen vlees eet. Die ene persoon telt. Dat ontkennen is wegrennen van je verantwoordelijkheden. Je weet toch zelf ook wel wat het probleem is? Jij bent niet de enige persoon die dat als excuus gebruikt.
Als je gelooft dat minder/geen vlees eten beter is, doe het dan ook. Je bent nu sowieso al niet de enige. Als je supermarkt vleesvervangers verkoopt, weet je dat er meer mensen zijn die daarvoor kiezen.
Citaat:
Mensen vinden de gekste dingen uit en de laatste jaren gaat het steeds maar sneller dus zou me niet verbazen als het toch lukt nep vlees te maken dat echt lekker is en goedkoop...
Wat moet ik me daarbij voorstellen? Vlees gekweekt in laboratoria? Eh, ik houd het wel bij tofu.
Geregistreerd: 04 maart 2007 21:54 Woonplaats: Den Haag
Om even een artikeltje op te gooien wat ik een tijdje terug had gelezen:
Citaat:
How do we satisfy our craving for meat without hurting animals? By growing meat in labs, the way we grow tissue from stem cells. That's the great thing about cells: They're programmed to multiply. You just have to figure out what chemical and structural environment they need to do their thing. Researchers in Holland and the United States are working on the problem. They've grown and sautéed fish that smelled like dinner, though FDA rules didn't allow them to taste it. Now they're working on pork. The short-term goal is sausage, ground beef, and chicken nuggets. Steaks will be more difficult. Three Dutch universities and a nonprofit consortium called New Harvest are involved. They need money. A fraction of what we spend on cattle subsidies would help.
Growing meat like this will be good for us in lots of ways. We'll be able to make beef with no fat, or with good fat transplanted from fish. We'll avoid bird flu, mad-cow disease, and salmonella. We'll scale back the land consumption and pollution involved in cattle farming. But 300 years from now, when our descendants look back at slaughterhouses the way we look back at slavery, they won't remember the benefits to us, any more than they'll remember how we would cry when cute animals got hurt. They'll want to know whether we saw the moral calling of our age. If we do, it's time to pony up. Bron
Ik wil dit even aanvullen met dat ze dit al eerder hebben gedaan. De NASA had ergens in 2002 levend goudvissenvlees gekweekt als manier om niet-oprakend voedsel te creëren. Het varkensvlees wat hij hier bespreekt is volgens een van de onderzoekers "stevig, maar toch mals en sappig." Klinkt zeker niet verkeerd. Cracked.com, die hier ook wat over schreef, maakte tot slot nog een grapje over:
Citaat:
After pork, ground beef seems like the next plausible step, although we can't imagine McDonald's hamburgers tasting any more like synthetic depression than they already do.
Wat vinden jullie dan hiervan? Als je dat vlees zou eten, ben je dan nog steeds vegetariër? Zou je het willen uitproberen als het in de supermarkt ligt? Is het ontethisch? Vinden jullie dat het alsnog een dier is?
_________________ "Au contraire, baby, you can't resist me."
Laatst bijgewerkt door Floofeh op 05 jul 2011 10:06, in totaal 1 keer bewerkt.
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
Da's een razend interessante vraag, waar denk ik geen eenduidend antwoord op zal zijn!
Vanuit ethisch perspectief is het prima als er geen wezen voor is gedood (hoewel, hoe is men aan die varkensstamcellen gekomen? Toch alleen door een varkentje te slachten). Als je je over het idee heen kan zetten van artificieel gekweekt eetvlees zou het kunnen, tenzij je het verkeerd vind in de eerste plaats om vlees te eten; dwz een product dat van origine tot een levend wezen behoort.
Het is ook eigenlijk van de zotten af: in plaats van de makkelijke keuze maken om gewoon geen vlees meer te eten, gaan we in een laboratorium met ontiegelijk veel moeite en investering nepvlees produceren. Mensen :~)
Ja, dat bedoelde ik dus. Als geen vlees eten onnatuurlijk is, is dat het al helemaal. Bovendien lijkt me dat laboratorium vlees meer op het milieu drukt dan verrijkt voedsel.
Ja de winkels gaan echt minder vlees verkopen omdat 1 persoon opeens geen vlees meer eet.
En ja ik stem inderdaad niet omdat ik geloof dat het niet uit maakt waar je op stemt, er komt altijd wel een sukkel te regeren. Of je nou op de eene idioot stemt of de andere.
Ik heb geen probleem met mensen die vlees eten, maar wel met dit soort argumentatie. Dit is namelijk een drogreden; je schuift de verantwoordelijkheid van je af door te stellen dat één persoon geen verschil maakt. Maar wat als 10 personen geen vlees eten? 11 dan? 12? 15 wel? 100? Volgens wikipedia zijn er in Nederland 750.000 vegetariërs. Die maken allemaal geen verschil?
Geregistreerd: 03 jun 2011 14:40 Woonplaats: Arnhem
Zoiets heb ik laatst nog in de krant gelezen, over kloon vlees en dergelijke en of dat wel gaat werken zeker voor het milieu Zou een goeie vervanger van dieren zijn, maar volgens mij schuilt er nog heel wat achter. Kan er weinig over zeggen tot ik het probeer, maar heb er gemengde meningen over! zoals onnatuurlijk en idd voor het milieu.
Geregistreerd: 17 mei 2009 20:34 Woonplaats: Lemmer
Nee ik denk er niet eens over
vlees en vis horen bij mijn dagelijkse hap, denk ook niet dat mijn huisdieren het op prijs zouden stellen als ik geen vlees meer kocht (mijn hond leeft tenslotte op KVV)
en PETA is waardeloos, ze hebben na onderzoek toegegeven duizende asiel dieren te hebben afgemaakt.. deze zouden beter af zijn dood dan dat ze nog een kans zouden krijgen, sorry hoor maar daar geef ik me geld niet voor uit;;
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:33 Woonplaats: Amsterdam, in m'n hol
Rodi schreef:
Da's een razend interessante vraag, waar denk ik geen eenduidend antwoord op zal zijn!
Vanuit ethisch perspectief is het prima als er geen wezen voor is gedood (hoewel, hoe is men aan die varkensstamcellen gekomen? Toch alleen door een varkentje te slachten). Als je je over het idee heen kan zetten van artificieel gekweekt eetvlees zou het kunnen, tenzij je het verkeerd vind in de eerste plaats om vlees te eten; dwz een product dat van origine tot een levend wezen behoort.
Nea, het is ethisch meer relevant om af te vragen waarom je het niet zou willen? En hoe je aan stamcellen komt, zelfde manier als dat we aan menselijke stamcellen komen, via een zygote. Hoef je dus geen varkentjes voor te slachten. (of je moet zo'n achterlijke "pro-life" americaan zijn, die rechten toe kent aan een ongeboren foetus). In Vitro vlees is momenteel zelfs mogelijk, het is echter economisch niet rendabel.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen