Tofu uit de winkel is ook niet te eten, probeer eens verse tofu te halen bij een toko, heerlijk ^^ (maar dan ook echt verse he, niet weer uit een pakje)
vitamine a zit veel in brocolli en worteltjes sap/caroteen. Was toen 4 of 5 jaar oud dus minder nodig ervoor. Maar artsen wistten destijds ook niet wat eht probleem was totdat het even utiverkocht was in de supermarkt en ik 2 dagen geen probs meer had.
Op die leeftijd heb je zo'n 400-500 mcg per dag nodig. Bij ongeveer 1000 mcg overschrijd je de grens naar het ongezonde. Weet je hoeveel brocolli je daarvoor moet eten? Uit 50 gram gekookte broccoli kun je slechts zo'n 30 mcg halen. Wat er op neerkomt dat je zo'n 1,65kg broccoli moet eten om een enigzins toxische waarde te bereiken. In 50 gram rauwe broccoli zit ongeveer de helft, dus dan hebben we het over meer dan drie kilo. Met wortelsap (een glaasje van 100ml zit zo op de 1000 mcg) zou het wel moeten lukken, maar dan zou je het echt dagelijks moeten drinken. En verlamd kun je er niet van raken, met zulke hoeveelheden krijg je hooguit wat pijnlijke spieren en gewrichten.
Maar hé, dit is niet de fout van de groente, dit is een fout van een eenzijdig dieet. Dat vitamine A al snel schadelijk kan zijn, is overigens al tientallen jaren bekend.
Citaat:
het is emer dat de dierlijek eiwitten als vlees een tikkeltje anders zijn, zal straks even de bronnen erbij pakken. het is allebei bijna hetzelfde maar schijnt iets anders op gereageerd te worden.
Dierlijke eiwitten zijn dierlijke eiwitten, dus kom maar op met die bronnen van je.
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
Ik blijf het overigens een wonderlijke stelling vinden dat je niet zonder dierlijke producten kan leven. Een simpele zoektocht op Wikipedia levert al snel de ondubbelzinnige feiten: een veganistisch dieet is prima mogelijk - http://en.wikipedia.org/wiki/Vegan. Zo'n dieet is echter enkel mogelijk met gebruik van supplementen of voedsel dat is aangepast om bijvoorbeeld meer calcium of B12 te hebben, maar dat maakt het nog niet 'onmogelijk'. Er is iets meer planning voor nodig, maar dat is dan ook alles.
Hehe, ik zou het zelf niet willen (teveel gedoe!), maar het bewijs van de (veganistische) pudding ligt in het eten ervan: dierlijke producten zijn niet 'noodzakelijk' voor de mens.
Geregistreerd: 16 feb 2011 00:50 Woonplaats: zeeland middelburg
unclero schreef:
Mirai-Mecha schreef:
HayashiNoUta schreef:
ik eet vlees en vis.
trouwens wat is er mis met sea shepard?
sea shepherd liegt een hoop bij elkaar, staat notabene in het boek van Watson dat hij een leugen best vind kunnen om zijn zaak te helpen.
Dat niet alleen. Ook die hele waas van hypocrisie die eromheen hangt. Hij had ook de IJslanders of de Noren kunnen gaan jennen, die op behoorlijk grote schaal om commerciele (gek he, die IJslanders zijn failliet, nu wil niemand meer vlees naar ze exporteren, dan moeten ze de kebab maar weer uit zee halen) redenen op walvissen jagen. Maar wacht, als de Noren gaan vissen zijn kannoneerboten van de Noorse Marine altijd in de buurt, en die zijn niet te beroert om direct met scherp te schieten (de Noren kennen immers een lange traditie van de viswateren te vuur en te zwaard moeten verdedigen). En de IJslanders zeilen ook nog graag met een snelvuurkanon op de brug (kunnen de Britten over meepraten, in de 2e helft van de vorige eeuw hebben ze 3 keer een oorlog met IJsland verloren).
sowieso ben ik het zo oneens over hoe sea shepherd te werk gaat dat ik zelfs geneigd ben om de kant van de walvisvaarders te kiezen
_________________ Lizzie Borden took an axe And gave her mother forty whacks. And when she saw what she had done She gave her father forty-one.
vitamine a zit veel in brocolli en worteltjes sap/caroteen. Was toen 4 of 5 jaar oud dus minder nodig ervoor. Maar artsen wistten destijds ook niet wat eht probleem was totdat het even utiverkocht was in de supermarkt en ik 2 dagen geen probs meer had.
Op die leeftijd heb je zo'n 400-500 mcg per dag nodig. Bij ongeveer 1000 mcg overschrijd je de grens naar het ongezonde. Weet je hoeveel brocolli je daarvoor moet eten? Uit 50 gram gekookte broccoli kun je slechts zo'n 30 mcg halen. Wat er op neerkomt dat je zo'n 1,65kg broccoli moet eten om een enigzins toxische waarde te bereiken. In 50 gram rauwe broccoli zit ongeveer de helft, dus dan hebben we het over meer dan drie kilo. Met wortelsap (een glaasje van 100ml zit zo op de 1000 mcg) zou het wel moeten lukken, maar dan zou je het echt dagelijks moeten drinken. En verlamd kun je er niet van raken, met zulke hoeveelheden krijg je hooguit wat pijnlijke spieren en gewrichten.
Maar hé, dit is niet de fout van de groente, dit is een fout van een eenzijdig dieet. Dat vitamine A al snel schadelijk kan zijn, is overigens al tientallen jaren bekend.
vertel dat maar tegen de artsen die me destijds onderzochten erover. Zoals ik al zei, het was toen ik destijds teveel dat binnenkreeg, onmogelijk om te staan omdat er simpel geen gevoel in de knieen en heup zat. Artsen hadden tig fotos laten maken, allerlei scans om de oorzaak te vinden. en het was simpelweg caroteen sap wat ik elke dag dronk
vertel dat maar tegen de artsen die me destijds onderzochten erover. Zoals ik al zei, het was toen ik destijds teveel dat binnenkreeg, onmogelijk om te staan omdat er simpel geen gevoel in de knieen en heup zat. Artsen hadden tig fotos laten maken, allerlei scans om de oorzaak te vinden. en het was simpelweg caroteen sap wat ik elke dag dronk
Nah ja, vitaminetekorten en -overschotten worden dikwijls laat ontdekt. En natuurlijk zijn er al die natuurwinkels en dergelijke die wortelsap aanraden voor kleine kinderen, maar niet beseffen dat een klein glas al zowat tweemaal de dagelijkse ADH bevat...
Al blijf ik dat gevoelloosheidverhaal vaag vinden. Zulke symptomen verwacht je bij een vitamine B12-tekort...
BBQ gehad bij mijn broer, en dus geen vlees gegeten. Zegt zijn vriendin "maar één persoon die geen vlees eet maakt toch geen verschil?". Zucht, wat is het toch ook een dom schaap soms. Krijg ook meteen allerlei kreten als hippie naar m'n hoofd geslingerd, "met je lange haar". Ach ja, daar kan ik nog wel om lachen .
Geregistreerd: 04 maart 2007 21:54 Woonplaats: Den Haag
Ik wou dat we in een cultuur zaten waarin er niet zo vaak vlees gegeten wordt (1-3 keer per week ofzo) zodat ik tenminste wat recepten kende waarin het niet nodig is. Ik ben een luie kok en met boodschappen doen zit ik toch eerst te kijken wat voor vlees ik neem voor ik verder kijk.
Dat gezegd hebbende, ik heb gemerkt dat sommige van mijn vegetarische vrienden een beetje neerkijken op de vleesvervangers. (vegetarische "gehakt"balletjes, maistriangels, met kaas gevulde dingessen en whatnot) Ik vind ze zelf eigenlijk verdomde lekker, speciaal die maistriangels. Why the hate? Denken meer mensen er zo over?
_________________ "Au contraire, baby, you can't resist me."
Ik wou dat we in een cultuur zaten waarin er niet zo vaak vlees gegeten wordt (1-3 keer per week ofzo) zodat ik tenminste wat recepten kende waarin het niet nodig is. Ik ben een luie kok en met boodschappen doen zit ik toch eerst te kijken wat voor vlees ik neem voor ik verder kijk.
Dat gezegd hebbende, ik heb gemerkt dat sommige van mijn vegetarische vrienden een beetje neerkijken op de vleesvervangers. (vegetarische "gehakt"balletjes, maistriangels, met kaas gevulde dingessen en whatnot) Ik vind ze zelf eigenlijk verdomde lekker, speciaal die maistriangels. Why the hate? Denken meer mensen er zo over?
Zeer herkenbaar, ik heb ook best moeite met fatsoenlijk eten klaar maken.. (daarom ga ik ook regelmatig op visite bij mijn vader of broer om te eten ). Wat betreft vleesvervangers, tja..ik vind ze zelf echt niks aan. Beetje hetzelfde als met veel 'light' producten, het is het allemaal net niet en je krijgt voornamelijk meer zin in 'the real thing'. Dat heb ik althans.
Ik wou dat we in een cultuur zaten waarin er niet zo vaak vlees gegeten wordt (1-3 keer per week ofzo) zodat ik tenminste wat recepten kende waarin het niet nodig is. Ik ben een luie kok en met boodschappen doen zit ik toch eerst te kijken wat voor vlees ik neem voor ik verder kijk.
Dat gezegd hebbende, ik heb gemerkt dat sommige van mijn vegetarische vrienden een beetje neerkijken op de vleesvervangers. (vegetarische "gehakt"balletjes, maistriangels, met kaas gevulde dingessen en whatnot) Ik vind ze zelf eigenlijk verdomde lekker, speciaal die maistriangels. Why the hate? Denken meer mensen er zo over?
Ik ben het inderdaad met je eens over de vleesvervangers. Mijn ouders zijn regelmatig het huis uit dus dan moet ik voor mezelf koken, ik kijk altijd als eerst bij de vleesvervangers. Ik vind het ook hardstikke lekker, als we thuis gaan BBQ'en zit ik ook echt altijd aan de vleesvervangers.
Ik ben zelf niet echt een vegetariër, maar ik eet niet veel vlees (zie: Als mijn ouders niet thuis zijn dus niet) Ik hou ook wel van een lekker stuk biefstuk maar om 7 dagen in de week vlees te eten... No thanks. Gewoon puur omdat 7 dagen in de week vlees niet lekker is.
_________________ Key fangirl ♥
Abunai '13: My Unit (Fire Emblem Awakening) Nishicon '13: Kuriyama Mirai (maid) Tsunacon '14: Kuriyama Mirai (Winter uniform)
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
Er zitten prima vleesvervangers tussen hoor, mijn favoriet is de satéburger van de Albert Heijn, dat is een melkproduct. Maar ook soja-gehakt of de maistriangels (!) doen het prima. Ik ben ook een luie donder in de keuken dus dan doe ik wat triangels en een potje bonen erbij en een uitje of whatnot, en dan is het al prima. Ik eet ook vaak groentesoep (Knorr kleursoepen) of de schimmelsatéblokjes waar ik dan wederom bonen en een uitje bij doe.
De basis van elke maaltijd is eigenlijk bonen en een uitje, wil ik zeggen. Maar regelmatig pak ik ook een stoommaaltijd met vis, en dan is het ook prima.
Albert Heijn-tip: in het diepvriesvak kun je een kant-en-klare aardappelmaaltijd halen met veel groente erin en lekkere saus: Vlaamse Mix. Het is een halve kilo (perfect voor 1 persoon dus) en het kost slechts een absurde 1,87 klinkende Florijnen. Gezond, goedkoop én lekker.
Geregistreerd: 13 nov 2006 11:54 Woonplaats: Tilburg
Ik moet zeggen ik was eerst ook niet zo van de vleesvervangers omdat het gehakt zo droog werd en de tofu niet lekker maar ik ben er inmiddels achter dat er veel meer te krijgen is en dat het gewoon een kwestie is van uit proberen Van Valess vind ik de snitzels lekker en dan vooral die met milner kaas of die vegi gehaktballetjes. Neem trouwens ook vaak een vegi pizza omdat ik die gewoon lekkerder vind dan bijvoorbeeld een hawaii pizza.
Als ik lui ben en geen zin om te koken dan ga ik roerbakken, soep met (stok)brood of maak ik raqout met bijvoorbeeld een ei en wat rijst. Het nadeel van roerbakken en ragout is dat dat vaak sneller klaar is dan de 15 minuten dat je die snelkookrijst moet laten staan maar heb geen zin om daar andere rijst voor te halen
Geregistreerd: 03 jun 2011 14:40 Woonplaats: Arnhem
Ik snap dat geval van lui zijn en niet willen koken heb ik ook, de maatschappij is al zover met alles kant-en-klaar op vele gebieden. Dat het gewoon te makkelijk is en dan kies je daarvoor, maar het is niet echt gezond zo. Ik begin ook wel n idee te krijgen dat men hierdoor juist dik wordt, bv: nog minder beweging, voedingstoffen/vitaminen die anders worden, maar er spelen meer dingen mee die weet ik zo niet.
En dat terwijl ik koken juist heel leuk vind, en kok wilde worden of tenminste iets met eten wilde gaan doen. zo leer je het niet natuurlijk.
Beetje hetzelfde als met veel 'light' producten, het is het allemaal net niet en je krijgt voornamelijk meer zin in 'the real thing'. Dat heb ik althans.
Ik zie die vleesvervangers nooit echt als dingen die op vlees moeten lijken en naar vlees moeten smaken. Het zijn producten die je ongeveer dezelfde voedingsstoffen geven. De lekkerste lijken juist helemaal niet op vlees :D
Ook lekker: falafel. Dat wordt gemaakt van bonen en kikkererwten. Gaat goed op een pita-broodje met bijvoorbeeld wat paprika, ui en een knoflooksausje. In de supermarkt verkopen ze falafelballetjes die verrijkt zijn met o.a. vitamine B12.
Ook lekker 2: chili. Makkelijk te maken, gezond en het is een heel flexibel gerecht. Je kunt er zelfs restjes vleesvervangers in verwerken.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen