Ik hou van vlees en vis, maar dan moet het wel liefdevol klaargemaakt zijn haha. Net als groente en dergelijke. Ooit op een dag, heel vroeger, dacht ik er wel over na om geen vlees en vis meer te eten, maar zag er niet echt het nut van in.
Overigens,
unclero schreef:
Tamara schreef:
Citaat:
Maar als je die zeurpieten van Greenpeace moet geloven is het eten van Tonijn zoiets als het eten van Walvis (waar ik overigens ook geen problemen mee heb).
Mjah, overbevissing. Dat probleem heb je met veel populaire vissoorten...
Mja, mijn vorige favoriete vissoort (paling) heeft wegens uitsterven toch plaats moeten maken voor Tilapia. Waar ik geen probleem mee heb want Tilapia is niet alleen heerlijk, hij is niet makkelijk te overbevissen .
Het zou helpen als onze zuid-Europese landjes stopten met het voedsel van de paling op te vreten. Overbevissing is 1 ding, maar onderzoek dan ook ff de andere oorzaken voordat je mijn palingen afpakt!! Grrr... Zou verwachten dat Greenpeace en dergelijke daar ook wat aan zouden doen ipv alleen "lol stop met vissen naar de vis zelf : D"
_________________ ╭━━━━━━━━━━━━━━━━━╮ ★ ART HOMEPAGE ★ ETSY SHOP ★ ╰━━━━━━━━━━━━━━━━━╯
Wij kunnen prima rauwe kip eten, sterker nog vrienden van me hebben dit in japan gegeten. Na wat navragen bij friends daaro gaat het om kippen die dezelfde dag geslacht zijn, en niet zoals hier dagen van te voren en zo de kans op de salmonella bacterie oplopen. Dit heeft dus meer te maken met hoe wij met ons eten omgaan dan wat ons lichaam wel of niet wilt. Hoe het qua smaak zit, tja maar net wat je lekker vind.
Rauw vlees kunnen we inderdaad prima verteren, maar je loopt wel degelijk risico van zaken als salmonella, wormen en andere parasieten. Dat is de reden dat we het verhitten. Plus zodat we iets leuks met de smaak kunnen doen verder met kruiden.
Het is onzin dat de mens niet zonder vlees kan, integendeel, de mens kan zeer goed zonder vlees. Hoe overleven al die miljoenen vegetariërs anders? Je moet iets meer oppassen dat je nog voldoende eiwitten (ook uit bonen, noten) en bepaalde vitaminen en mineralen binnenkrijgt, maar het is onzin dat die enkel in vlees zitten. Het enige dat ik from the top of my head kan bedenken dat echt lastig te krijgen is uit plantaardig voedsel zijn essentiële visoliën. Daar kun je een vervanger van krijgen uit lijnzaad, maar dat is niet ideaal. Maar vlees, fuck vlees
Hoe ons lichaam is gebouwd en wat onze voorouders deden hoeft ook niet indicatief te zijn van hoe we nú het beste onze leven leiden. Zoals ik eerder al zei; de mens is prima geschikt om in bomen te leven en fruit te eten, maar we kwamen erachter dat het toch stiekem fijner en beter is om in huizen te zitten.
De reden op risico van salmonella etc is onze eigen fout geweest hoe wij met het vlees omgaan. In afrika hangt bijvoorbeeld vlees de hele dag op de markt in de zon en ook zij kunnen het eten. Wij hebben onszelf op dat gebied gewoon teveel vertroeteld.
en tja zo kan je ook leven viteminepillen.
en nee een mens kan niet alleen op groenten en fruit leven, je mist gewoon stoffen, en al kan je die vervangen, het is niet hetzelfde.
Om het maar even kort en krachtig te houden. Ik ga niet zeggen:"het is onze natuur om vlees te eten", nee we vinden het gewoon lekker. Ik vind het ook lekker en eet ook gewoon vlees, kip etc voor de neus van mijn vriendin. Vind ze niet erg, want dat respecteert ze gewoon(zij is vegetarier). Net zoals ik respecteer dat zij vegetarier is.
Al heb ik wel mn grenzen met vlees. Kalfsvlees e.d zul je mij niet zo snel zien eten.
Het zou helpen als onze zuid-Europese landjes stopten met het voedsel van de paling op te vreten. Overbevissing is 1 ding, maar onderzoek dan ook ff de andere oorzaken voordat je mijn palingen afpakt!! Grrr... Zou verwachten dat Greenpeace en dergelijke daar ook wat aan zouden doen ipv alleen "lol stop met vissen naar de vis zelf : D"
Paling zit niet bepaald op een vast dieet.. Als we op die toer gaan kunnen we beter korte metten maken met walvissen en zeehonden, want hun bijdrage aan de wereld is 0 en vreten alleen maar heel erg veel. Om een enkele walvis volwassen te maken vreet ie zich door zoveel kreeftjes, plankton en ander klein grut dat daar ook genoeg scholen haring en tonijn van hadden kunnen leven om een compleet vissersdorp mee op eigen benen te houden.
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
Mirai-Mecha: Dit is baarlijke onzin. Hoewel hygiëne veel uitmaakt voorkomt het niet alles, er zijn parasieten die simpelweg in het vlees of visvlees zitten, maakt niet uit wat je doet. Vlees dat in ontwikkelingslanden in de zon hangt hele dagen is een notoire bron van voedselvergiftiging op vakantie en elk zinnig mens zal je afraden het te kopen.
Op vitaminepillen kun je niet leven. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk, maar ze bevatten geen belangrijkere bestandsdelen zoals eiwitten, vezels, koolhydraten, vetten en oliën. Die vind je in voedsel.
Tot slot, een mens kan prima leven op groenten en fruit alleen, zolang je goed in de gaten houdt waar je een risico op loopt een gebrek aan te krijgen, en dat te ondervangen door bijvoorbeeld (soja)bonen of noten te eten. Maar aangezien je erg overtuigd bent van je beeld dat vlees onmisbaar is, wijs eens precies aan wat je niet kunt krijgen buiten een lapje rund, en leg dan eens uit hoe het kan dat hele volksstammen vegetariër zijn en niet alleen gezond zijn, maar ook dikwijls gezondér dan vleesetende volkeren?
Mirai-Mecha: Dit is baarlijke onzin. Hoewel hygiëne veel uitmaakt voorkomt het niet alles, er zijn parasieten die simpelweg in het vlees of visvlees zitten, maakt niet uit wat je doet. Vlees dat in ontwikkelingslanden in de zon hangt hele dagen is een notoire bron van voedselvergiftiging op vakantie en elk zinnig mens zal je afraden het te kopen.
Op vitaminepillen kun je niet leven. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk, maar ze bevatten geen belangrijkere bestandsdelen zoals eiwitten, vezels, koolhydraten, vetten en oliën. Die vind je in voedsel.
Tot slot, een mens kan prima leven op groenten en fruit alleen, zolang je goed in de gaten houdt waar je een risico op loopt een gebrek aan te krijgen, en dat te ondervangen door bijvoorbeeld (soja)bonen of noten te eten. Maar aangezien je erg overtuigd bent van je beeld dat vlees onmisbaar is, wijs eens precies aan wat je niet kunt krijgen buiten een lapje rund, en leg dan eens uit hoe het kan dat hele volksstammen vegetariër zijn en niet alleen gezond zijn, maar ook dikwijls gezondér dan vleesetende volkeren?
diegene die nu onzin neeret ben jij, WIJ als europeanen die NIKS gewend zijn krijgen er voedselvergiftiging ja, de mensen die daar in die cultuur leven hebben dat zeer zelden. Dat is neit te ontkennen, daarnaast komen veel bacterieen uit het voer hier voort hoe WIJ met ons eten voordat het in de verpakking zit omgaan. Kijk meer naar andere culturen en hoe zij met hun eten omgaan.
en dat betreft vitamines was mijn punt. En mensenkunnen ook zonder groentes leven, ken toch mensen die vrijwel geen groenten binnen krijgen omdat ze het simpelweg niet lustten, echt gezond is het niet. maar mensen die puur vegetarier zijn zie je ook van dat ze toch een bestandsdeel missen, bijv een iets doorschijnende tint in de huid bijvoorbeeld.
Daarnaast kost het veel meer tijd om voor het lichaam de stoffen uit groentes te halen, de reden waarom er dus herkauwers op de wereld zijn, dus wij kunnen onmogelijk alles eruit halen, onze darmlengte is er dan ook niet op berekend, die is berekend op het eten van beide. Het is van beide kanten wat je mist enigzins op een andere manier op te vangen maar in balans is het niet. Daarnaast begin je het tekort aan stoffen pas na jaren te merken.
De mens haalt vooral eiwitten uit vlees wat lastig op te vangen is door groentes, wat daarnaast niet exact hetzelfde is. alleen zijn zelfs voedseldeskundigen daarover verdeeld. Prima dat mensen vegetarier zijn, ieder meot voor zichzelf beslissen hoe hij wilt leven. Alleen vertellen die veel onwaarheden als ze een ander willen overtuigen ervan. Including mijn macrobiotische tante die er heilig van overtuigd is XD
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
Oei! In dat geval zou ik vooral niet meer vertrouwen wat Wikipedia te vertellen heeft over vegetariërs. Dat zijn allemaal gewoon macrobiotische propagandeurs daar, dat is evident.
Ik zie dat je mijn woorden ook mooi weet te verdraaien. Eerlijk is eerlijk, wat je zegt zijn geen leugens, maar je trekt er de verkeerde conclusies uit en gaat onwaarheden verkondigen dat de mens vlees nodig heeft of anders worden ze ziek (ik ken zeer veel vegetariërs en ik kan je vertellen dat die geen 'doorschijnende huid' hebben). Dat is niet zo, en talloze onderzoeken wijzen uit dat het zelfs gezonder is om geen vlees te eten. Dat zijn niet slechts mijn woorden, dat staaf ik met bovenstaande encyclopedische link =)
Oei! In dat geval zou ik vooral niet meer vertrouwen wat Wikipedia te vertellen heeft over vegetariërs. Dat zijn allemaal gewoon macrobiotische propagandeurs daar, dat is evident.
Ik zie dat je mijn woorden ook mooi weet te verdraaien. Eerlijk is eerlijk, wat je zegt zijn geen leugens, maar je trekt er de verkeerde conclusies uit en gaat onwaarheden verkondigen dat de mens vlees nodig heeft of anders worden ze ziek (ik ken zeer veel vegetariërs en ik kan je vertellen dat die geen 'doorschijnende huid' hebben). Dat is niet zo, en talloze onderzoeken wijzen uit dat het zelfs gezonder is om geen vlees te eten. Dat zijn niet slechts mijn woorden, dat staaf ik met bovenstaande encyclopedische link =)
Dit is precies wt het probleem onderling bij voedseldeskundigen onderling ook voorkomt. het ene onderzoek zegt iets anders dan het andere, en omdat het lastig meetbaa ris, omdat het ook nog eens per lichaam afhangt en over een tijdspanne van een aantal tiental jaar is het lastig om te doorgronden.
Ik zeg niet per definitie dat mensen zonder vlees ziek worden. Maar de balans word minder wat wel problemen kan veoorzaken. Dat is ho eik het ervaar en uit onderzoeken die ik met de tijd ben tegengekomen zie, lastig om bronnen ervoor te plaatsen via een iphone. dus die bronnen heb je nog te goed.
Ik eet trouwens geen vlees, maar wel vis, waardoor ik weleens de terechte vraag krijg: 'waarom wel vis en geen vlees?' Ik heb daar op een andere plek al eens iets over gepost.
Vijf jaar geleden werd ik vegetarier, nadat ik tijdens een dropping een veetransportwagen met kippen in real life zag. Afgehakte snavels, stank en bibberende, stervende kippen, tsja… Leven in een hoog beschaafde samenleving leven was mijn grootste kinderdroom, en ik heb hem nooit los kunnen laten. Het structureel martelen van dieren voor kostenefficiëntie past daar gewoon niet bij. Of vlees en vis eten überhaupt past bij een beschaafde samenleving weet ik niet, maar in elk geval moet het leven waardig zijn, en de dood snel.
Dat geeft nog geen antwoord op de vraag: 'waarom wel vis en geen vlees'. Ik eet geen zoogdieren, vogels of warmbloedige dieren. En ik moet er ook niet aan denken. Toch eet ik zo nu en dan wel vissen en weekdieren en ware het verkrijgbaar en smakelijk, dan zou ik ook insecten eten. De grens ligt voor mij bij warmbloedig of koudbloedig, waarbij die laatste groep evolutionair een stuk verder van ons mensen afligt dan die eerdere. Koudbloedige dieren zijn qua hersenen minder ver ontwikkeld dan warmbloedige dieren, en het voelt daarom moreel verantwoorder. Hoe intelligenter een dier, hoe erger ik het zou vinden om het op te eten, met aan top mensen, apen, dolfijnen, katten, etc. In principe zou ik trouwens ook niet graag reptielen eten (schildpadden, krokodillen), terwijl die wel koudbloedig zijn, maar goed, die splitsten zich pas bij de synapsiden van ons af en staan dus van alle koudbloedige dieren nog het dichtste bij onze eigen soort. Dieren voor de slacht zijn vaak erg intelligente dieren, die extreem gemarteld worden in hun leven, en waar vooral extreem respectloos mee wordt omgegaan.
Een bij-reden voor mij om geen vlees te eten is trouwens vanwege het wereldvoedselprobleem. Een gemiddelde planteneter eet namelijk een flink aantal keer z'n eigen gewicht in vlees aan maïs en andere granen, voor het geslacht kan worden: ongeveer 44% van alle graangewassen op aarde wordt gebruikt als veevoer, en 76% van de landbouwgrond wordt gebruikt om vee op te houden. Terwijl de menselijke bevolking op aarde steeds meer toeneemt. Het kán gewoon niet meer, iedereen vlees eten. Maar goed, voor vis uit kweekbakken heb je ook voedsel nodig, al is dat volgens mij wel minder dan bij grazers als koeien en schapen. Trouwens, de vitamines en eiwitten uit vis zijn gezonder dan die uit vlees. Het bevat meer ijzer, jodium, fosfos en vooral essentiële vetzuren die niet of minder in vlees voorkomen. Geheel zonder vis kan het ook, maar dan zul je meer moeite moeten doen bij het kiezen van de gerechten.
Toen ik stopte met vlees eten wist ik trouwens niet of ik het 'vol zou houden'. In het begin at ik wel nog vlees op zondag (een luxe pepersteak ofzo), maar niet meer doordeweeks. Toch begon het me steeds meer tegen te staan, de gedachte dat een zoogdier of vogel slecht behandeld was in zijn leven verpestte de smaak.
Iedereen heeft zijn eigen grens. Sommige mensen zouden zelfs apen of mensapen eten, anderen gruwelen ervan als ware het kannibalisme. De één eet alleen biologisch vlees, weer een ander eet geen zoogdieren maar wel vogels. Weer een ander eet wel vissen en schaaldieren maar geen warmbloedigen, en weer een ander eet helemaal geen vis of vlees. Het zijn grijze gebieden, en een ieder kan alleen zelf beslissen wat-ie kiest. Bovenal wil ik me bewust zijn van wat ik eet - en als dat een visje is, wil ik het respecteren voor wat het was, zodat ik er echt van kan genieten.
Maar goed, voor vis uit kweekbakken heb je ook voedsel nodig, al is dat volgens mij wel minder dan bij grazers als koeien en schapen.
En die staan ook op een iets ander dieet. Om nou Tilapia te nemen.. In veel Afrikaanse landen worden boeren aangespoort om Tilapiavijvers aan te leggen. Die krengen vreten alles wat op een gemiddelde Afrikaanse boerderij als "afval" wordt beschouwt. Verder groeien ze als kool, boordevol eiwit en nog smakelijk ook.
Nu niet denken dat deze premium - met zorg en liefde opgebrachte - visjes een leuk vluchtje krijgen in een roestige Toepolev naar het westen om hier in de Aldi te mogen liggen. Nee, de premium-visjes zijn voor eigen gebruik / binnenlandse markt. De tilapia waar men in donker Afrika oude Russische vrachtvliegtuigen mee volpropt zijn de cheape versies. Die worden op grote visfarms volgepropt met krachtvoer en mais. Groeien in recordtempo helemaal vet. Kosten geen drol, maar zitten meer verkeerde vetten in dan in bacon of hamburger.
Ik eet rund, kip, vis, maar geen varkensvlees.. Waarom?
Citaat:
In Nepal blijven met name de Himalaya stammen , die geen varkensvlees eten, en tot op hoge leeftijd gezond blijven en als dragers voor expedities kunnen blijven functioneren, terwijl stammen, die wel varkensvlees gebruiken, geteisterd worden door allerlei ziekten en veel minder lang kunnen . Met name de zgn. beschavingsziekten worden geactiveerd door varkensvlees. Hoe zou dat nou komen?
Varkensvlees blijkt voor de mens extreem toxisch om allerlei redenen:
•Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken. •Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders. •Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten. •Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat. •Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen. •Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten. •Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden. •Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden. •Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.
Nou, als je dit leest worden we wederom niet vrolijk, maar we kunnen begrijpen waarom het eten van varkensvlees zo slecht is voor de gezondheid. Al met al is varkensvlees vies en ongezond vlees. Als we een periode absoluut varkensvlees vrij geleefd hebben, ontstaat er bij toevallig gebruik onmiddellijk een reactie, zoals jeuk, huidklachten en ontstekingen. Op deze manier is onzuivere voeding gemakkelijk en eenvoudig te herkennen.
Bronnen: NCRV Willem Wever, Prof. L.S Bier, E. van Schijndel
Daarnaast heb ik ook nog amper last van puistjes ^^ (hoor van meerdere mensen dat varkensvlees hiervan de oorzaak is)
Mirai-Mecha, je ziet steeds iets heel belangrijks over het hoofd: wat we uit vlees kunnen halen, kunnen we ook uit andere dierlijke producten halen. Melk, eieren, en alles wat daarvan gemaakt wordt kunnen ook een belangrijke bron zijn van die voedingsstoffen. Kijk voor de lol eens in de voorraad- en koelkast in welke producten zuivel en/of eieren verwerkt zitten. Het is meer dan je denkt.
Veganist zijn zonder voedingssupplementen, dat is echt een idioot idee. Vegetariër? Geen probleem, zolang je maar weet wat je doet. Het is niet eens moeilijk als je eenmaal je voedingspatroon hebt omgegooid. Natuurlijk zijn er lui die zich er niet in verdiepen en ongezond eten, maar dat percentage ligt waarschijnlijk nog hoger bij de vleeseters. Te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, obstipatie en andere welvaartskwaaltjes worden bijna allemaal in verband gebracht met het eten van te veel dierlijke producten en dan met name vlees.
En wat betreft die darmen, de onze zijn juist zo lang om plantaardig voedsel goed te kunnen verwerken. Vezels kom je bovendien niet in vlees tegen, maar je hebt ze wel nodig als je geen file wilt daarbeneden ;)
Aaargh. Zeg alsjeblieft dat je niet gelooft in de onzin van PETA... die dikken alles zo erg aan om het nog zieliger te lijken, door (van wat ik las) mensen in te huren om zo grof mogelijk dieren af te slachten of door naar landen te gaan waar geen regels gelden op milieu en dieren. Daarnaast zijn ze totaal tegen het houden van huisdieren en zeggen ze dat ze geen medicijnen willen die op dieren getest zijn, terwijl ze wel volop penicilline en spul tegen diabetes spuiten, die ook op dieren getest zijn. Oh, en eventjes langs kindertjes gaan om te vragen of hun moeder weer een kip gaat slachten vanavond, met foto's erbij.
Mensen die alleen vegetariër zijn omdat ze van PETA gehoord hebben... Medelijden alom.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen