aniway.nlaniway.nl
 Help Help  aniway.nl AniWay
 Rules Regels  Leden Leden
 Zoeken Zoeken  Groepen Groepen
 Gebruikerspaneel Gebruikerspaneel  Inloggen Inloggen
 * Registreren
Laatste 5 Actieve Onderwerpen
09:21  Laatst voltooide anime + ...   Ash Ketchu
04:40  [TK] Manga: Golden Kamuy, ...   Kerrirri-c
23:19  дом 2   FrancisVup
16:37  Probleem met updaten ...   Blackbutle
16:26  welke manga's heb je juist ...   Ash Ketchu
Het is nu 30 aug 2019 11:10

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 52 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Chinees/Japans eten koken?
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 20:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jul 2004 19:43
Woonplaats: Utrecht
Ja, we weten wel dat zowat iedereen hier op dit forum ooit instant noodles heeft gegeten, dat kan ik zelfs ;)

Maar de vraag is, wie kookt hier echt serieus wel eens chinees of japans? En zo ja, wat?
Welke gerechten zijn het meest populair?
Welke zijn na jullie's mening echte aanraders?
Welke zijn het gemakkelijkst te maken en toch erg lekker?
Welke kunnen op een laag budget? :lol:

Ik kook zelf 80% van de wok (dus vlees en groente in de pan, wokken en dan woksaus) en sukiyaki, en dat begint me nu toch aardig de neus uit te komen <_<;;;

Ik heb wel eens geprobeert Foe Yong Hai te maken, maar na enorm mislukt experiment hebben we dat maar geschrapt XD. En ik heb het probleem dat ik maar een 2-pits toestel heb. Dus ik heb niet vaak veel keus.



Dus mensen, laat jullie mening weten o/ I wanna know which one of you cooks the best so I can marry you :lol:


(PS: als dit topicje al bestaat, gooi er rustig ene slotje op. Ik zag alleen niks staan in dit subforum dus ik dacht waarom niet :? >_>; )


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 21:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 dec 2004 18:01
Woonplaats: Sydney, Australie
Lang leve conimex(hoe schrijf je da?)!!! Ik houd erg van oosters koken, heb Indonesisch leren koken van mn pa en oma. Doe ook vaak wok en sushi maar een rijsttafel is nog altijd het leukst om te doen...

Tip: van conimex kun je ook boemboe(kruidenmix) bakjes kopen waar een gerecht op staat daar moet je dan nog wel wat aan toevoegen dus het is niet zo simpel als wok.

_________________
Afbeelding[/url]


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 21:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 apr 2005 20:14
Woonplaats: Utrecht
Makkelijk te maken: oden (zoek eens op google). Alleen da's meer iets voor in de wintermaanden XD....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 21:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 feb 2005 10:32
Woonplaats: 20 Minutes away from Amsterdam...
Nou, als je echt Chinees wil koken.... dan is daar eigenlijk niets aan. En even tussendoor, Foe jong hai geldt NIET als echt Chinees, net zo min als Babi Pangang, Tjaptjoy, loempia of wat voor meuk ze bij de lokale 'Chinees/Indisch specialiteiten restaurant' verkopen... :)

De essentie van veel orientaalse keukens (waaronder de Chinese) is dat je alles in kleine reepjes/plakjes snijdt en het op hoog vuur roerbakt. Boter is uit den boze (en geloof me, daar zit een practische reden achter) dus olie is een vereiste, knoflook en (verse) gember zijn standaarden en met echte Chinese soja (is dus zout) en aardappel zetmeel heb je al heel genoeg in huis om een vorm van Chinees koken te beoefenen. Het is eigenlijk een beetje vreemd dit zo uit te leggen, het is veel practischer om een keertje met de geïnteresseerden boodschappen te doen en lekker te gaan koken. Echte gerechten kan ik niet noemen... maar het makkelijkste is eigenlijk wat je altijd al blijkbaar deed, alle sbijmekaar gooien dus. Vuur hoog totdat de pan/wok loeiend heet is, olie erin, knoflook en gember erbij (als je zin hebt wat sambal/fijngesneden rode chilli), vlees in reepjes erin, totdat het halfgaar is, groenten in reepjes erin, nog ff snel paar minuten bakken totdat het gaar wordt en dan... je sausje bakken. :) Dus bijvoorbeeld wat soja in de pan of nog lekkerder, oestersaus en wat suiker, totdat de smaak goed genoeg is voor je en dan wat aardappelzetmeel aanmaken en in de pan... krijg je zo'n lekkere glaze dikke sausje van. Extra water is vaak niet nodig, afhankelijk van de groenten die je gebruikt (daar wil wel vaker wat vocht van afkomen...)

Overigens wil je graag deze ingredienten ook thuis hebben:
- goede kleefrijst, want die lassie/uncle ben's/andere supermarkt meuk is niet om over naar huis te schrijven. Make sure to have a rice cooker, want dat maakt je leven een stukje simpeler en vooral prettiger.
- suiker
- zout en peper
- sesamolie, voor marinades
- oestersaus
- zwarte bonen (jammie)
- lenteuitjes
- diverse groentes die je bij de Chinese toko haalt, zoals... shit ik weet die namen in het Nederlands niet eens! Ach wat, met de lokale Albert Heijn kom je ook ver (paksoi, chinese kool, taugé, uitjes, penen/wortels, paprika's).... Maar de echt authentieke groenten moet je toch echt eens bij de toko halen...
- Ow en mocht je nog een keer Foe jong hai willen maken: die saus imiteren is lastig, een variant om die te brouwen vereist gedroogde mandarijnen schilletjes en lekker wellen... :)
- OW en nog één aanrader: koop eens een zakje 'Kong Pow' saus (ik heb echt geen idee hoe dit in het Nederlands heet, dus dan maar fonetisch doen he): super lekker met alles, of het nou vlees of groente is....

Ik heb veels teveel getikt, en toch heb ik nog lang niet alles gehad van wat ik weet. Ach misschien kan je er nu al wat mee. Veel succes met je volgende gerecht! :)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 21:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 sep 2004 03:58
Woonplaats: Anaheim Electronics, Von Braun City
duidelijk, die kant en klare kruidenineenzakjezooi die je in de lokale supermarkt kan halen is 3 maal nix.

ow yah btw.... oestersauce... DAT is de shit yo

_________________
Yuki, Jin, Gi, Rei, Makoto, Chugi, Meiyo
Rise, our people! Rise! Take your sorrow, and turn it into anger! Zeon thirsts for the strength of its people!
SIEG ZEON!!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 22:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jul 2004 19:43
Woonplaats: Utrecht
Ik laat ook vaak mn vlees al een nacht in de teriyaki saus liggen, daar knapt elk stukkie goedkoop vlees ERRUG van op in mijn mening :)

Maar dat van knoflook en gember wist ik dus niet eens, en kan ik gewoon bij mn dagelijkse groentehap erin mikken, zal het eens proberen. Heb alleen ketjap en japanse soja liggen dus ik zal eens bij de toko kijken wat ze daar hebben n_n Weer een avontuur XD

Ja ik woon al een jaar op mezelf, dus het word eens tijd om van de stampot en spruitjes af te komen, waar ik mee opgegroeid ben :P Dat begon me pas echt de neus uit te komen.

Hmm.. oestersaus. Nog enig andere woksauzen die aanraders zijn? Want die van de alberthein vind ik een beetje flauw..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 22:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 feb 2005 10:32
Woonplaats: 20 Minutes away from Amsterdam...
Vroeger had de Appie Heijn een goede Chinese soja zoals die ook door veel Chinezen in reaturants gebruikt worden, maar die hebben ze niet meer. Maar alle goede kruiden, sauzen en ander spul kan je vinden in de Chinese supermarkt en toko's. Just look for a local Chinatown. :) Als je in A'dam woont, dan kan je gewoon de supermarkten in de omgeving nieuwmarkt pikken, ik ken de namen maar ik heb me god geen idee hoe het in het Nederlands heet (als het al een Nederlandse naam heeft). Tong Fong Hong (ofzow) staat letterlijk op de nieuwmarkt (zit die kanji van 'oost' in de naam :)) en de Wah Nam Hong staat aan de andere kant in een zijstraatje. Er zijn er nog meer, maar die twee tenten die ik noem gaan ik meestal naar toe als ik (of mijn dearest dad) nieuw spul nodig heeft.

De oestersaus zit in een fles (die helemaal donkerbuin is omdat het een glazen fles is) met een rood dekseltje en een rood etiket. Ow en er staat 'Oyster sauce' op. :D De kong pow saus zit in een aluminium 'platzak' ding, zo eentje waar ze wel vaker van die sinaasappelsap oid in verpakken. De soja die ik bedoel zit in een lange fles, grijs of zwart etiket (afhankelijk van de soort) en met een mini rood dopje on top. Tegenwoordig hebben we een ander merk, die zit in een dikkere maar minder hoge fles en heeft een geel 'klik-dopje', with a red label wrapped around it. Ach ja, zo lang het een Chinese soja is dan is het wel goed eigenlijk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 jun 2005 23:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 jul 2004 13:33
Woonplaats: Sagamiono, Japan
Hmm, mijn gewokte bami-goreng doet het altijd goed bij mijn huisgenoten (alhoewel ik nu een beetje mot met eentje heb...) Duurt maar 15 minuten om te maken. Recept voor 3 personen:

-bakje voorgesneden groente (400gr);
-kipfilet (is het lekkerste IMHO) (3 stuks);
-wok
-knoflook (1 a 2 teentjes)
-uienringen van 1 ui
-woksaus (oestersaus is erg okee)
-shouyu (Japanse sojasaus)
-pakje eiermie (erg goede bij de Digros)
-olie (zonnebloem is goed, olijfolie ook)
-water

Eerst de kipfilet in blokjes snijden en in de shouyu marineren voor 5 minuten. In de tussentijd de ui snijden. Doe olie in de voorverhitte wok doen en de kipfilet erbij mikken. Dan deze dichtschroeien en de groenten en uienringen erbij gooien. Een pepertje erbij doet wonderen :) Deze voor ±6 minuten wokken terwijl je af-en-toe een beetje woksaus erbij doet. (in een keer kan ook...) Doe dan de eiermie erbij, breek het wel een beetje en doe er dirct water bij dat ongeveer 5cm van de bodem van de wok komt. Het moet genoeg zijn om de eiermie te verzadigen en te laten verdampen. Voeg nog wat woksaus toe. Dan wokken tot het water is opgenomen in de eiermie en presto! Een simpele, goedkope, gezonde en lekkere studentenmaaltijd waar ook je familie van zult smikkelen! :wink: Kun je ook es een goede indruk achterlaten op je parentale gezaghebbers.

P.s. voor mijn instant noodles ga ik altijd naar Den Haag... Daar hebben ze Koreaanse noodles met Kimchi :9~
Tip: Doe bij je instant noodles gesneden champions, prei/lenteuitjes en aan het einde een ei erbij... Hmm... Proteïntjes en vitamientjes :wink: Een ei op de top doen kan ook. Laat het dan stollen terwijl de noodles afkoelen. Dit heet 'Tsukimi' in Japan. (kijken naar de maan) Lekker! Maar pas op voor salmonella :P

_________________
Bezoek de Laser Train!
Maak je klaar voor een avontuurlijke reis door de toekomst! Rijd mee in een space train in de webcomic/manga Laser Train! Wordt elke week (Zondag) met minstens twee pagina's geupdated! Op http://www.lasertrain.net !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 00:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jul 2004 19:19
Woonplaats: Drunen
Ik ben zelf chinees met chinese ouders, aangezien ik thuis woon laat ik hun de chinese gerechten maken en doe ik zelf vaak de niet chinese gerechten :wink:.

Een wok saus dat me ouders vaak gebruiken,
Neem een klein kommetje, zelf gebruik ik een rijstkom, doe daar (dit ligt eraan hoeveel vlees of groenten je wil wokken, maar we zullen er van uit gaan dat je een normaal gerecht maakt dat op een bord past) 1 thee lepel aardappelzetmeel, 1/3 thee lepel suiker, klein laagje soyasaus, klein beetje oyster saus erbij en dan bijvullen met kwart rijstkommetje water. Goed roeren, zorg er zeker voor dat de oyster saus en aardappelzetmeel goed opgelost is. Gooi het vervolgens in de wok met je groenten of vlees etc. Je kunt ook nog een klein beetje zout in de saus doen, maar meestal doe je zout al iets eerder in de wok, dus hoeft het niet in de saus.

De saus dat ik hier beschrijf wordt algemeen door vele chinezen gebruikt. Deze saus kun je dan ook met veel verschillende vlees soorten en groenten gebruiken. Je zou zelfs gewoon NLse groentes kunnen gebruiken, sperzie bonen, sla, witlof, chineses kool etc met blokjes/reepjes kip of varkens/rund vlees en dit wokken met boven genoemde saus.
Dit maakt het dan ook niet echt moeilijk/duur om een gerecht te maken zoals chinezen het zouden kunnen doen.
Maar je moet er rekening mee houden dat chinezen tijdens het eten veel verschillende smaken willen hebben en dat er dus altijd meer dan 1 gerecht wordt klaar gemaakt. Je gebruikt dus je wok meerdere malen voor 1 maaltijd.

Een ander heel simpel gerecht is, neem wat groeten of dit nu bloemkool, sla of spinazie is, doe dit gewoon in een pan met water, tijdens het koken beetje zout en olie erbij, schep de groenten na het koken uit de pan op een bord en doe er dan wat oyster saus erbij, niet teveel oyster saus want je moet gewoon de groenten kunnen proeven met een oyster smaakje eraan.

Ander chinees eten is dim sum, als je het niet kent moet je er maar eens keer naar vragen in een chinees restaurant. De meeste restaurants hebben wel iets van dim sum op hun lijst. Dim sum zijn kleine gerechtjes met veel verschillende smaken. Als je naar de echte chinese restaurants gaat, dus restaurants waar ook echt chinezen gaan eten vaak te vinden in de grote steden, A'dam, R'dam etc, dan hebben ze daar een complete lijst met alleen maar Dim sum gerechten.
In toko's verkopen ze ook verschillende Dim sum gerechten. Deze gerechten moet je dan stomend warm maken en dus niet wokken. Tuurlijk kun je de wok wel gebruiken, water in de wok, standaardje in de wok waar een bord met dim sum op geplaatst kan worden, deksel erop en stomen maar.


Ik eet zo bijna heel me leven al chinees eten, niet dat nep chinees dat je hier in de restaurants hebt, maar echt chinees. Bij mij is het meer dat ik eten wil kennen van andere culturen dan van het chinees. De zelfde situatie als jullie maar dan andersom.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 01:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 aug 2004 23:13
Woonplaats: Haarlem
Ik kijk zo af en toe kook programma's waarbij me er eentje opvalt , en dat is Chings kitcken. Die mixt Aziatisch eten met Europees, maar dan meestal met rijst, noodles of mihoen.

Ik heb eff gezocht en vond de link met haar recepten, mss lekker om zelf te maken, pas op; het is wel engels. dus hou een woordenboek bij de hand.
http://www.uktvfood.co.uk/Index.cfm/ukt ... 2231.shtml

_________________
"Drink up me hearties Yoho!**And a bottle of rum* :3


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 09:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 nov 2004 14:57
Woonplaats: Minami Senju Tokyo JAPAN
Ik ga meestal naar yamafoods in Amsterdam onder Okura hotel.
Dat is de plaats waar je de meest japanse spullen kan kopen.
Bij de japanse bookschop die daar nog zit (hij gaat verhuizen) kan je een heleboel kook boeken kopen. Dus je gaat naar yamafood desnoods met je kookboek en de mensen daar helpen je wel verder welke dingen je nodig hebt om het temaken. Ik maak meestal ramen (geen instandof pakje hoor), curry of japanse "stofpot". Een vriend van mij maakt vaak tonkatsu .. is hij erg goed in zelfs zijn vriendin vindt het goed en zij is japanse. Natuurlijk kent zij 100 +1 gerechten.

Zelf ben ik 1/2 indo dus ik kan ook een heleboel indon gerechten van mijn moeder, deze gerechten zijn niet zo bekent en komen uit midden java. De laatste tijd kook ik veel japans / oosters maar ook veel gevarieerd bijna nooit het zelfde ken erg veel gerechten en ik eet gewoon waar ik dan trek in heb. Of als er mensen op bezoek komen mogen ze kiezen wat ze willen eten. en dat varieerd van italiaans tot japans of gewoon hollandse pot. Zo als je merk kook ik veel en mensen zeggen ook dat ik goed kan koken.
Als ik iets nieuws maakt zoek ik eerst het gerecht op in een kookboek of op internet en voeg dan mij eigen draai er aan toe, ik wijzig bijna altijd het standaard gerecht.

Dus ik raad aan koop een goed japan kookboek en ga een al de gerechten maaken die er instaan. Dat is leuk, dan heb je elke keer een uitdaging. Maar dan moet je wel even langs yamafood gaan en wat spullen in slaan !! Want de meeste dingen voor de japanse keuken kan je niet kopen in de gewone supermarkt op de hoek.

nou kookse ..


Laatst bijgewerkt door henri op 27 jun 2005 09:21, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 09:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 feb 2005 10:32
Woonplaats: 20 Minutes away from Amsterdam...
Citaat:
Een ander heel simpel gerecht is, neem wat groeten of dit nu bloemkool, sla of spinazie is, doe dit gewoon in een pan met water, tijdens het koken beetje zout en olie erbij, schep de groenten na het koken uit de pan op een bord en doe er dan wat oyster saus erbij, niet teveel oyster saus want je moet gewoon de groenten kunnen proeven met een oyster smaakje eraan.

Da's een klassieker. :)

Meestal heb je bij een Chinees gezin een grote pan rijst staan, en dan iets van 3-4 schaaltjes, waaronder eentje met een lekekr ehele gestoomde vis en eentje met die simpele gekookte sla, met of zonder de oestersaus.

Citaat:
Ander chinees eten is dim sum

Djinn haalt nu één der beste uitvindingen ooit op den aardbol aan, maar een detail is wel dat dim sum eigenlijk lunch voer is. Je kan er nog wel mee ontbijten, maar je avondeten is het zeker niet. Sinds ik kon lopen namen mijn ouders mij en mijn broeder altijd mee naar Chinese restaurants om te dim summen, was je ook alweer de hele dag bezig (helemaal als alle kenissen etc. ook nog eens daar waren). Tegenwoordig ga ik zelf met mijn vrienden op stap en dan eten we uitgebreid in A'dam dim sum, en leuten we nog 2 uur thee na onder begeleiding van slap gelul. Jammie! :)

Let wel op dat je geen nepperds binnenstapt. Een bordmet 'Eat all the dim sim you can get' getuigt niet van een betrouwbare tent....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 09:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jun 2004 10:15
Woonplaats: Haarlem / Amstordam
Mingvana schreef:
Let wel op dat je geen nepperds binnenstapt. Een bordmet 'Eat all the dim sim you can get' getuigt niet van een betrouwbare tent....

De mooiste vindt je aan de Amstel, op het rijtje bij de V&D. Die hebben zo'n bord met een bizarre zinsafbraak:

Eat all you
like in one hour


Je mag jezelf daar dus op eten in, laten we zeggen, 1 uur :P

_________________
Afbeelding
Maak kennis met AniWay, hét Nederlandse anime- en mangatijdschrift!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 10:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 feb 2005 10:32
Woonplaats: 20 Minutes away from Amsterdam...
Citaat:
De mooiste vindt je aan de Amstel, op het rijtje bij de V&D.

Hahaha, die tent ken ik niet, maar dat drukt de humor niet! :lol:

Maar even voor den goede orde aan iedereen die lekker wil dim summen maar nog niet veel tot geen ervaring hebben: deze tent mag je dus ook wel even laten liggen.

Er zijn enkele hele bekende in Amsterdam:
- Oriental City (my favo place), te vinden in den straat haaks op de dam (van het paleis weglopen), ik ben even de straatnaam kwijt. Enige probleem is dat het daar altijd zo bomvol zit.... daarom wijk ik de laatste paar jaar steeds vaker uit naar
- Sea Palace, den boot naast het Botel (als je de IJ-tunnel uitkomt zie je hem liggen). In de afgelopen paar jaar is het eten astronomisch verbeterd en de prijzen liggen echt goed, supah.
- Hoi Tin, staat practisch naast de Henk, oftewel in hartje Chinatown. Prijs-kwaliteit verhouding is excellent, locatie wat minder maar goed, als je lekker wilt eten is het een aanrader.
- Nam Tin, staat op het waterlooplein (naast de Appie). Mijn minst favo place, ga er eigenlijk nooit meer naar toe.
- Er is een nieuwe dim sum court geopend op het Leidsche plein, ik geloof Kings Gardens oid. Het staat naast/boven de Mc DOnalds en ik ben er één keer egweest. Eten was niet slecht (excellent ook weer niet), de locatie is best mooi ingericht, alleen wat vervelender te bereiken, aangezien je ook nog eens helemaal met den tram naar het Leidsche moet afreizen.

Er zijn er vast meer, maar vooral de eerste 2 en in iets mindere mate de derde tent bezoek ik zelf geregeld.

Dit is wat off-topic, maar ik wilde toch even lekkere eetadressen voor dim sum kwijt aan anderen... and besides, it's all about food anyway... :)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 27 jun 2005 11:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 jul 2004 10:54
Hmmm recentelijk zelf, of vaak met of een vriend of een (Japanse) vriendin gemaakt:

Hiroshimastijl okonomiyaki met een Amsterdams tintje (ja schrijf dat maar eens op je menukaart): meeste van de ingredienten kun je in een kant en klaar okonomiyakipakket kopen in een Japanse supermarkt, evenals de soba (voor het Hiroshimagedeelte), en de sauzen voor beide onderdelen. Groenten koop je lekker bij de 'gewone' supermarkt :) Niet echt het goedkoopste gerecht op te maken, wel erg lekker. En de sauzen en een aantal andere ingredienten (zoals katsuobushi) kun je of lang bewaren of met andere gerechten weer gebruiken.

Sushi (natuurlijk): hoeft niet duur te zijn, maak bijv. varianten met groenten (avocado, komkommer, paprika, etc), cream cheese en ei; met een wat groter budget zeker verse tonijn te voorschijn gaan halen...

Katsudon: tonkatsu (is soort van gefrituurd varkensvlees) in een zoetig sausje op rijst: 1 keer perfect gelukt, 1 keer drastisch misgegaan (niet zoet genoeg en ranzig vlees); is dus wat lastig maar damn! als t lukt is t wel te lekker

gyouza: de velletjes hiervoor kun je kant en klaar kopen in de toko, de rest van de ingredienten (o.m. gehakt, negi, chinese kool) in de supermarkt. Prijs valt wel mee geloof ik, maar wel veel werk (maak er veel en vries wat je niet opeet in) n_n

Kimchi: niet echt een hoofdgerecht, maar koreaans bijgerecht; niet moeilijk, maar je moet er wat geduld voor hebben want het moet een tijdje in de koelkast fermenteren, maar dan heb je ook wat. De 'normale' variant was een succes, maar de inktvisvariant was minder geslaagd. We hadden geen daikon gebruikt, waardoor het goedje in de inktvis voornamelijk uit rode peper bestond O_o Wel geleerd inktvis schoon te maken, dat was wel interessant. De restjes van de 'normale' variant gebruikt als pastavulling: aanrader! :P

Natuurlijk zijn dingen als miso soep ook makkelijk te maken voor 'erbij'.
Heb nog wel andere japanse dingen gemaakt, maar hier houden we t maar even op :)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 52 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling