Geregistreerd: 13 nov 2006 11:54 Woonplaats: Tilburg
Ik heb trouwens ook weleens iemand gehad het echt helemaal niet snapte. Die vroeg ook waar ik vandaan kwam dus ik zei "The Netherlands" persoon had geen idee wat voor land dat was. "Holland" ja dat kende die dan weer wel. Kwam vervolgens de vraag wat het verschil was tussen The Netherlands en Holland en waar The Netherlands dan ergens lag in Holland. Dus ik zeggen dat het gewoon hetzelfde land was, alleen 2 verschillende namen vroeg ie weer waarom dat dan was want hij wilde het maar niet snappen.
Of een amerikaan die zei dat Holland dus echt niet in Europa ligt maar in de USA. En daar bleek ie nog gelijk in te hebben ook. Nouja zoiets dan
Maar ik vind het wel grappig. Ik ben vaak uitgemaakt voor duitser als ik in het nederlands in een internationale chatroom aan het chatten was. En ik was ook een keer in een vaak Nederlands met iemand aan het chatten. Hij vond mijn Nederlands vaag en ik die van hem. Blijkt Afrikaans heel erg veel op Nederlands te lijken alleen soms een andere zinsopbouw.
Kan verder nog een hele lijst videos posten van iemand die amerikanen ging vragen wie ze moesten aanvallen na Irak (die ze niet wisten aan te wijzen op de kaart), die vervolgens random land opnoemden met random reden en ook genoemde land niet konden aanwijzen op de kaart xD
Oh, maar dat is niet alleen aan Amerikanen voorbehouden hoor; wie herinnert zich niet de filmpjes van Frits Bom die op Schiphol aan mensen vraagt waar hun vakantieland ligt, waarbij die mensen totaal wat anders aanwijzen dan wat ze eigenlijk bedoelen.
_________________ Anime-FAQ Use jij al English in je teksten? Dat is teh 1337, weetjewel. Nihongo is ook motto cool desu. En dat op een Nederlandstalig forum...
A cell phone does not produce ionizing radiation, and thus does not cause cancer, unless it's a bananaphone. (XKCD)
Geregistreerd: 11 jul 2004 21:16 Woonplaats: Sweet Lake City
Kaj schreef:
Oh, maar dat is niet alleen aan Amerikanen voorbehouden hoor; wie herinnert zich niet de filmpjes van Frits Bom die op Schiphol aan mensen vraagt waar hun vakantieland ligt, waarbij die mensen totaal wat anders aanwijzen dan wat ze eigenlijk bedoelen.
Och, zo is er ook nog wel een filmpje waar ze op de Dam in Amsterdam stonden met de kaart van Nederland en vroegen om aan te wijzen waar Amsterdam lag.
Geregistreerd: 21 sep 2004 22:25 Woonplaats: It's Yummy and Delicious With Big Breast!
Even over Holland of holtland eigenlijk, dat was in de 9e eeuw een gebied dat zo genoemd werd, het gebied besloeg grotendeels wat we nu noord- en zuid-Holland noemen. Het Hol in is weer een afgeleide van Holt wat zeer oud Nederlands is voor Hout, dus Houtland, wat weer niet zo verwonderlijk is omdat grote delen van wat we nu Nederland noemen toen (zo'n 1100-1200 jaar terug dus) voornamelijk uit bossen bestond.
Holland is goed, maar het is maar een deel van Nederland.
Furuba schreef:
Of een amerikaan die zei dat Holland dus echt niet in Europa ligt maar in de USA. En daar bleek ie nog gelijk in te hebben ook. Nouja zoiets dan
Niet zo verwonderlijk met zoveel immigranten vanuit Nederland. In de staat Texas ligt een plaats genaamd Harlingen, en laat ik (net als mijn vader trouwens) nu net in Harlingen geboren zijn, maar dan wel het Harlingen dat je in Friesland kunt vinden
_________________ DayZ's simple. Get to the weapons, use them any way you can. I know you won't break the rules, because there aren't any.
ik zal maar niet aan ze vragen of ze weten waar nederland ligt aan deze 150cm barbie popjes
en nog wel op een hele bekende brug ; ) hopelijk verstaan jullie geen japans, je wil niet weten wat ze zeggen ..
sado hou je in lol...
hahaha
Kijk ik denk dat japaner best wel positief naar buitenlanders kijken en daar houd het ook percies bij op ..
ze kijken alleen ..
voor de rest willen ze er niets over weten, zo denk 95% of mischien wel 99% van de Japaners ze zijn veels te druk bezig met zichzelf ..
Denk dat Amerikanen ook zo denken .. hun amerika is hun hele wereld en ze rest hebben ze niet nodig.
Dat zie je veel bij amerikaanse multinationals.. amerika is alles!!!
In europa liggen de landen (kliener) veel dichter bij elkaar en vandaar moeten de bewoners van europa meer weten over andere landen ook omdat sneller in het buiten land op vakantie gaat enz..
in amerika en Japan is dat dus anders.
japaners noemen nederland
oranda..
je weet dat het niet van oranje komt.. maar van het woord holland ..
Geregistreerd: 11 sep 2006 15:16 Woonplaats: The Hague
ZeroLifePoints schreef:
Wat ook leuk is: Het Nederlandse schoolsysteem uitleggen aan Amerikanen :/ Ze vinden het al heel wat dat wij geen Middle School hebben.......
Ohja.. daar hadden we t over gehad he.
Ik vroeg het aan die amerikaanse op msn, en ze zei dat ze zelf daar niet eens weten hoe het nou zit. Primary school, Junior High, middle school, high school, university. No idea, every state is different.
Toen ik haar dus vrijwillig ging uitleggen hoe het hier ging, snapte ze het wel maar vond t maar vreemd en omslachtig. Een belgische vriendin vond het al helemaal omslachtig toen ik het haar uitlegde, en dat was in t nederlands en niet half nl/engels :'D
Geregistreerd: 19 maart 2010 21:31 Woonplaats: Antwerpen
Dt is omdat onze (Belgische) schoolsystemen ook redelijk anders zijn dan jullie (Nederlandse) systemen. Zelf begrijp ik jullie systeem ook nog niet volledig, maar ik geloof dat wat jullie havo etc (toch juist hoop ik?) noemen, gelijk staat aan de onderverdelingen bij ons zoals aso, tso etc..
Maar, volgens de meeste amerikanen die ik tegen kwam in Georgia en LA was Holland de hoofdstad van Amsterdam.
Zoals België de hoofdstad zou zijn van Brussel ?
En het is toch algemeen bekend dat Amerikanen wel extreem nationalistisch is? Iets dat men in België niet lijkt te kennen (we hebben niet alleen Vlaanderen VS Wallonië, maar de gewesten/steden/gemeenten onderling zijn ook niet altijd tolerant tegenover elkaar... al zijn het allemaal Belgen ). Nederland is nationalistischer dan België (al is het maar selectief en niet zo extreem als men in Amerika).
Laatst bijgewerkt door Usagi-chan op 24 jul 2010 16:06, in totaal 2 keer bewerkt.
Geregistreerd: 24 mei 2010 14:26 Woonplaats: een groot gat
Appeltjesgroen schreef:
ZeroLifePoints schreef:
Wat ook leuk is: Het Nederlandse schoolsysteem uitleggen aan Amerikanen :/ Ze vinden het al heel wat dat wij geen Middle School hebben.......
Ohja.. daar hadden we t over gehad he. Ik vroeg het aan die amerikaanse op msn, en ze zei dat ze zelf daar niet eens weten hoe het nou zit. Primary school, Junior High, middle school, high school, university. No idea, every state is different. Toen ik haar dus vrijwillig ging uitleggen hoe het hier ging, snapte ze het wel maar vond t maar vreemd en omslachtig. Een belgische vriendin vond het al helemaal omslachtig toen ik het haar uitlegde, en dat was in t nederlands en niet half nl/engels :'D
Geregistreerd: 03 maart 2006 21:24 Woonplaats: Rotterdam
Yumei schreef:
Kaj schreef:
Oh, maar dat is niet alleen aan Amerikanen voorbehouden hoor; wie herinnert zich niet de filmpjes van Frits Bom die op Schiphol aan mensen vraagt waar hun vakantieland ligt, waarbij die mensen totaal wat anders aanwijzen dan wat ze eigenlijk bedoelen.
Och, zo is er ook nog wel een filmpje waar ze op de Dam in Amsterdam stonden met de kaart van Nederland en vroegen om aan te wijzen waar Amsterdam lag.
En die waarin ze Nederlanders in hun vakantieland opzoeken en ze vragen op de kaart aan te wijzen wáár op de kaart ze nu eigenlijk zitten?
(al is die al redelijk oud)
Daarnaast vind ik 't best logisch dat veel buitenlanders het verschil niet kennen tussen "The Netherlands" en "Holland". Want waarom zou een land inshemelsnaam twéé namen hebben?
Also: Misschien niet helemaal relevant aan dit topic, maar ik heb een tijdje op Archeon gewerkt (geschiedhistorisch themapark (zeg ik dat goed?) ). En daar zijn wel eens bezoekers geweest die naar ons toekwamen en vroegen wat er zo speciaal was aan het park.
> "Nou, zo waren de middeleeuwen bij ons."
< "... Oh. Bij ons thuis is het nu nog steeds zo. Ik vind 't niet zo spannend eigenlijk. :/ "
Nederlands fietsen aan Amerikanen uitleggen, gegarandeerd dat het op een shitstorm uitloopt waarin wij voor onverantwoordelijk uitgemaakt worden, als gevaarlijke idioten op de weg, dat je ze dan even uitlegt dat Nederland zo'n beetje een van de veiligste landen ter wereld is om aan het verkeer deel te nemen (alleen Malta is veiliger of all places) doet er dan al niet meer toe.
Ik heb een keer foto's van fietspaden laten zien. Dat maakte alles wat begrijpelijker.
In Amerika zijn ze er niet aan gewend dat het verkeer op fietsers is gericht. Daar kunnen fietsers kiezen tussen de weg en de stoep, beide geen goede keuze. Het idee fietser van het gemotoriseerde verkeer te scheiden is 'foreign' voor ze. Daar zijn ze ook niet de enige in, overigens
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:43 Woonplaats: the seven seas
In Los Angeles vond ik toch een redelijke fietscultuur. Niet alleen op de stranden waar fietsen een populaire sport was, maar ook in de binnenstad. Wel over het voetgangerspad natuurlijk, op de weg is te gevaarlijk!
Dat was dus de klacht van de studenten. Ze wilden genoeg Nederlands leren voor de dagelijkse dingetjes (boodschappen doen, terrasje pakken, ov gebruiken), maar daar kregen ze dus amper de kans voor. Voor hen voelde het een beetje alsof we niet de tijd voor ze wilden nemen.
Een kennis van me. Is Canadees. Woont hier al zestig jaar. Had het vijftig jaar geleden al opgegeven om ooit fatsoenlijk Nederlands te kunnen. Zodra men zijn Canadese accent hoort schakelen mensen al automagisch over op (een soort van) engels.
Sado schreef:
Amsterdam bepaalt redelijk ons imago maar als ik in Amsterdam loop voel ik me niet echt in Nederland. Voor mij is het net buitenland. Ik kom dan ook uit Rotterdam. Aangezien ik daar woon kijk ik door bevooroordeelde bril maar Rotterdam vind ik echt een oerhollandse stad.
Mwoah, ik vind alles ten westen van Utrecht buitenland. Utrecht is dan voor mij een soort grensstad waar je langs moet om weer in het knusse, rustige, veilige oosten (door mijn zus die al 10 jaar in A'dam woont, ook wel aangemerkt als: de peripherie) te komen.
Rotterdam vind ik dan zelfs nog iets minder Hollands dan Amsterdam, omdat de karakteristieke oude gebouwen die Amsterdam dan wel heeft, ontbreken.
Geregistreerd: 04 nov 2004 14:57 Woonplaats: Minami Senju Tokyo JAPAN
hier een geheel fiets pad , en het past in een foto.. lol..
Hoe vang je Nederlandse bureaucratie in een enkele foto? Vier verkeersborden, paal-in-wegdek, zooitje houten hekjes en dat allemaal op een fietsroute van 7,5 meter lengte. Epische overbodigheid in Epe.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen