de ondertiteling vond ik vroeger prima te volgen en zo leer je er tenminste nog wat van!
Dit.
Kinderen leren wel van Dora, maar zodra ze daar te oud voor zijn, leren ze een paar jaar toch geen Engels, dat krijgen ze pas in groep 7 of 8.
Kinderen pikken sowieso een taal sneller op, dus los van het feit dat het ondertitelen goedkoper is; zo leren ze toch ook sneller een andere taal? S:
Geregistreerd: 25 jul 2004 12:59 Woonplaats: The Sacred Realm
Als kinderen van groep 5 of hoger vinden dat ondertiteling "te snel" gaat bewijst het maar weer dat ze door het gebrek aan ondertiteling op TV langzamer gaan lezen. Vind ik dan. Daarom was ondertiteling juist zo goed. Je leert niet alleen engels, maar ook lezen.
_________________ Do not be distraught. Always with the end, comes hope and rebirth.
Geregistreerd: 02 jan 2006 16:47 Woonplaats: Enschede
Ik vind nasynchronisatie ook jammer. Nederlanders kunnen volgens mij uitzonderlijk goed Engels (ook andere vreemde talen), en dat vind ik echt cool aan Nederlanders. De reden voor nasynchronisatie zal wel zijn dat je iets meer publiek vangt; minder begaafde kinderen zullen soms problemen hebben met het snelle lezen, en zowel de tekst als het beeld kunnen volgen.
Het valt me soms ook op dat bepaalde high-school series een beetje een rare moraliteit hebben, door 'nerds' en 'losers' belachelijk te maken, terwijl de populaire mensen cool zijn. Totaal eenzijdig, en alleen maar uit op commercieel succes. Spangas pakt dit bijvoorbeeld veel beter aan, en doet moeite om dit soort thema's goed te gebruiken, en de jeugd iets bij te brengen.
Geregistreerd: 25 jul 2004 12:59 Woonplaats: The Sacred Realm
Spangas! Ja, hier heb ik inderdaad vaker wat van meegekregen. Vooral voor een Nederlandse (of is het Belgisch?) productie vind ik 'm heel goed. Die pakken ook de wat serieuzere themas aan. Ik weet nog een paar maanden geleden, toen ging een van die scholieren dood ofzoiets.
_________________ Do not be distraught. Always with the end, comes hope and rebirth.
... Dat zou geen probleem moeten zijn als de schrijver een beetje handig is met taal en de lezer geen autist is die alles letterlijk neemt. ...
... Behalve het feit dat jij dacht dat ik autistisch was, heeft dit wel wat tijd gedood. Die opmerking over autisme van je vond ik wel heel erg zwak; men scheld niet met homo (NEE, IK BEN GEEN HOMO!!) dus waarom wel met 'autist'? Maar ja, wat kun je hier nou niet ver(w)achten.
Niet alles is een persoonlijke aanval, en je hebt er nogal buitensporig vaak last van dat je iets verkeerd interpreteert.
Ironie, zekers. Vooral omdat ik zelf het syndroom van Asperger heb
Citaat:
Met die opmerking over constipatiegeluiden dacht ik "Nou, eindelijk weer eens een vermakelijke reactie" omdat ik het daar al grappig vond. De rest...was vermakelijk op een andere minachtende manier.
Mijn reactie is dan ook niet bedoeld als een Youp van 't Hek-column.
Citaat:
Ik bedoelde overigens dat het steeds hetzelfde doel was in Avatar en er geen verschillende arcs waren met een ander doel. (Ja, kom maar: "Er zijn wel verschillende arcs die focussen op een ander element." Pak me maar op mijn woord, heel erg leuk...)
Natuurlijk was er steeds hetzelfde doel. Het doel was dat Aang een volledige Avatar zou worden om zo de balans te herstellen en een grootschalige oorlog met de Vuurnatie te voorkomen. Het zou raar zijn als ze dat doel opeens zouden laten vallen. Het zou ook raar zijn als het verhaal daarna nog verder zou gaan.
Wat is het probleem daarmee? Het zwakke punt van shounen anime zoals Dragonball is juist dat ze flink uitgerekt worden en dikwijls meerdere filler-arcs hebben. Plotholes ahoy! Avatars verhaal wordt veel strakker verteld. Wat is daar mis mee?
Citaat:
Zoals je waarschijnlijk als is opgevallen, ben ik geen echte fan van Avatar en heb ik niet alle afleveringen gezien; mijn mening is een mening een Avatar is nou eenmaal (net zoals allles op de wereld) niet goddelijk en hoeft ook niet de lucht in geprezen te worden. Avatar komt van Nickeldeon en samen met het onderdeel Nick Jr. heeft dat officiëel verschillende soorten doelgroepen, namelijk de kinderen in de baby-tot-kleuter-tijd en de kineren van 7-12 tot tieners. Avatar hoorde bij de laatstgenoemde doelgroep (officiëel, dan). Avatar is geen meesterwerk, maar gewoon een serie. (Ga nou niet reageren dat ik Naruto e.d. wel een meestwerk vind; Naruto is ook gewoon maar een serie.)
Naruto heeft een soortgelijke doelgroep als Avatar, toch weet de serie (vooral de manga) die doelgroep te overstijgen, net zoals Avatar dat doet.
En zeg eens, hoe zou jij het vinden als ik Naruto zou beoordelen op wat willekeurige afleveringen? Zou jij mij dan niet verwijten dat ik niet genoeg kennis heb om te oordelen? Dat een paar afleveringen lang niet voldoende zijn om een goed beeld te vormen?
Gelukkig voor mij heb ik Avatar helemaal gezien en lees ik Naruto
Citaat:
Avatar is niet zo intelligent als Death Note; maar Avatar bevat wel net zoveel actie als Naruto en dus meer dan Death Note. Elke serie heeft zo dus zijn sterke en zwakke punten. Oh, en bedankt voor de neerhaling van Shonen Jump trouwens.
Death Note bevindt zich in een compleet ander genre. Appels en peren.
En ja, Shounen Jump is niet perfect, heb jij daar problemen mee?
Citaat:
Verder heb je mij niet zien posten dat ik vind dat Avatar, Naruto kopiëert. Ik krijg het overal om me heen te horen. Behalve hier dan, hier is Avatar en religie en zou een DVD ervan een heilig artefact zijn. Ik lees genoeg fictie, dank je. De bewegingen lijken mij uit een oude dansstijl komen...
Ja, ja, vat het maar weer te persoonlijk op.
Avatar is geen religie. We vinden alleen dat je de serie onmogelijk goed kunt beoordelen als je slechts een deel van de afleveringen in willekeurige volgorde hebt gezien en vooral let op met welk element ze bezig zijn.
Nu wel een persoonlijke aanval (ik waarschuw je even): hoe kun je fictie goed volgen als je al zoveel problemen lijkt te hebben met teksten op een forum? :/
Citaat:
Deze wereld heeft inderdaad een rijke LITERAIRE geschiedenis. De posts hier zijn MENINGEN en staan niet in verhaalvorm met personages die communiceren. Dit is geen fictie; waarin emoties kunnnen worden verwerkt! Ik ben trouwens niet autistisch. 'Autist' is overigens geen woord. Had je kunnen weten als je je meer had ingeleefd. Mijn ouders hadden een pleeggezin dus ik heb zat in de trant van autisme meegemaakt en ik ben 100% zeker dat ik geen autist ben.
Ah, daar ga je flink de mist in. Er zijn werken van literaire kwaliteit die voornamelijk uit dialogen bestaan! Toneelstukken, bijvoorbeeld. Maa dat doet er eigenlijk helemaal niet toe. Mijn punt, dat het heel goed mogelijk is om emoties uit te drukken in tekst, ontging je compleet.
Deze berichten worden geschreven door mensen, net zoals proza en poëzie. Als de schrijver een redelijke controle over de taal heeft, zou je er toch op z'n minst zijn stemming uit moeten kunnen halen. Daar zijn dan geen smileys voor nodig.
Autist is wel degelijk een woord. Een autist is iemand met autisme. Zelfs de spellingscontrole van Firefox keurt het woord goed, maar voor jou gemak zal ik de dikke er even bij pakken.
au·tist de; m,v -en iem die gekenmerkt is door autisme
En zoals ik al eerder zij, ik heb een vorm van autisme ^_^ Toch grappig dat ik minder moeite heb met forumberichten dan jij.
Citaat:
Behalve het feit dat jij dacht dat ik autistisch was, heeft dit wel wat tijd gedood. Die opmerking over autisme van je vond ik wel heel erg zwak; men scheld niet met homo (NEE, IK BEN GEEN HOMO!!) dus waarom wel met 'autist'? Maar ja, wat kun je hier nou niet ver(w)achten.
Ik dacht niet dat je autistisch was, maar veel autisten hebben moeite met taal juist te interpreteren. Ze nemen vaker dingen letterlijk, hebben meer moeite met sarcasme, etc. Het zou in jou geval wel het één en ander verklaren
Geregistreerd: 25 jul 2004 12:59 Woonplaats: The Sacred Realm
Jeetje, jeetje. Mensen. Kunnen we deze gedachtengang laten vallen? Iedereen heeft nou eenmaal een andere mening en als Ryuzaki-kun Avatar geen goede serie vind dan mag dat toch? Persoonlijk denk ik dat hij, omdat hij de serie niet volledig gezien heeft, waarschijnlijk niet helemaal snapt waar het nou om draait, maar dat is toch niet erg? Men hoeft niet iedere serie in de wereld te hebben gezien. Ik bedoel, ik vind Naruto ook niet interessant maar daarom kijk ik het gewoon niet.
_________________ Do not be distraught. Always with the end, comes hope and rebirth.
Geregistreerd: 02 jan 2006 16:47 Woonplaats: Enschede
Tamara schreef:
Nee, maar het is wel vervelend als mensen meningen hebben over dingen waar ze weinig over weten
Bingo. Ik heb bijna niets van Avatar gezien, dus ik houd mijn mond wel. Als je in zo'n geval toch graag je mening wil spuien, toon dan wat bescheidenheid. Realiseer je dat andere mensen meer gezien hebben en dus een beter beeld hebben van de serie.
Sorry, misschien moeten we deze discussie laten vallen =/.
Gefeliciteerd met het Syndroom van Asperger; koop een lolly en stik erin.
Nah, dit is te vermakelijk om nu al te sterven
Oké, de autist-opmerking was natuurlijk een val, maar je stapte er ook prachtig in.
Citaat:
Jammer voor jou moet ik niks van Youp van 't Hek hebben. Bedankt dat je mijn backhanded compliment afweert (Ja, zoek maar op wat dat betekent...)
Oh, sorry, ik dacht dat je daar op een andere manier een snijdende opmerking wilde maken, want een groot deel van dat bericht was toch echt niet minachtend bedoeld.
Probeer a.u.b. de discussie over Avatar en Naruto en de opmerkingen over jouw interpretatievermogen los van elkaar te zien. Tenminste, zo zie ik het. Dat ik het niet met je eens bent, betekent niet meteen dat ik je een waardeloos persoon of iets dergelijks vind.
Citaat:
Ik bedoelde met steeds hetzelfde doel hebben dat er nooit iets afgesloten kan worden. Je zit met Avatar vast aan één doel. De reden waarom Avatar geen fillers kan hebben is omdat er geen origineel concept (sociaal anime voornamelijk van manga komt) is. Hoezo, stating the obvious. Als jij Avatar een goede serie vindt, heb ik daar baat bij. Ik ze alleen dat ik het niet in mijn rijtje topseries heb staan.
Een uitgepland verhaal hebben staat niet gelijk aan vastzitten. De beste verhalen zijn gepland voordat ze op papier gezet zijn. Het komt maar zelden voor dat iets zonder planning tot een lonend einde komt.
De verhalen in Shounen Jump worden vaak uitgerekt. Het gevolg is dat de manga kan ontsporen en de anime filler nodig heeft als het niet vroegtijdig wil eindigen.
Een verhaal plannen heeft aanzienlijke voordelen en Avatar heeft daar gebruik van gemaakt. Ze hadden de serie propvol met nutteloze afleveringen kunnen stoppen om misbruik te maken van de populariteit, maar dat hebben ze gelukkig niet gedaan.
Juist omdat het doel vanaf het begin duidelijk is en er constant naar toegewerkt wordt, vindt de climax ook in de laatste afleveringen plaats. Er komt een einde aan. Niet iedereen zal blij zijn met hoe het eindigde (sommige personages kwamen er echt te makkelijk vanaf), maar het einde was een duidelijk einde, omdat de goede personages hun doelen bereikt hadden.
BTW Welk voordeel heb jij dat ik Avatar een goede serie vind? :/
Citaat:
Als jij Naruto wil beoordelen op enkele afleveringen vind ik dat goed; Naruto is tenslotte niet mijn verloofde o.i.d. Enkele afleveringen zijn lang niet voldoende, daar ben ik het mee eens. Maar dat komt door de commerciële waarde van Naruto. Als een manga-hoofdstuk tot één aflevering wordt gemaakt heeft TV-Tokyo daar meer profijt van. Wat dus leidt, tot de ontevredenheid van het publiek. (Waaronder ik.) Gezellig dat je Naruto leest; ik vind de manga beterdan de anime.
Ik had gehoopt dat je het verkeerd zou vinden, want iets beoordelen op slechts een klein percentage van het geheel, vind ik niet kunnen. Als je niet voldoende informatie hebt om een mening te onderbouwen, lijkt het me beter om er (tijdelijk) geen te hebben
Citaat:
Mijn vergelijking van Death Note en Avatar was uiterst logisch, lijkt mij. Het gaat mij niet om genres, maar om proporties. Ik wilde even een opsomming maken van sterke en zwakke punten.
De series hebben echt maar weinig gemeen. Door de hedendaagse setting en het genre komt Death Note heel anders over. Ik beoordeel deze series liever zonder ze met elkaar te vergelijken.
Citaat:
Om mijn bijnaam maar even eer aan te doen: "Appels en peren zijn beide fruit." Shonen Jump is niet perfect, inderdaad. Ik heb met dat feit geen problemen; maar met het feit dat iemand het zomaar neerhaalt wel. Ik haalde uit je tekst dat je Naruto leest; zonder Shonen Jump was er geen Engelse; laat staan Nederlandse Naruto. Dus Shonen Jump mag ik persoonlijk wel.
Sommige mensen lusten wel appels, maar geen peren. Anderen lusten wel peren en geen appels
Ik lees meer dan genoeg Shounen Jump-manga en dat is juist de reden waarom ik me meer en meer aan de SJ-formule begin te ergeren. Als iets populair is, moet het verdergaan. Kijk, zo'n serie als Bleach heeft zeker toffe gevechten, maar het verhaal is een gigantische chaos geworden. Tite Kubo introduceert personage na personage en vergeet vervolgens wat hij met ze moet doen. De SJ-redactie zal een mangaka niet snel remmen als het betekent dat een serie langer kan doorgaan, ze moedigen het zelfs liever aan. Dat is waar het geregeld misgaat in Shounen Jump.
(Niet dat het alleen Shounen Jump is, andere populaire shounen-bladen maken zich ook regelmatig schuldig aan.)
Citaat:
"Avatar is een religie" Metafoor, Tamara, metafoor.
Nee, eerder een hyperbool. En die overdrijving ging in dit geval te ver ging om een punt te maken.
Citaat:
Ik ben gewoon niet tevreden over de afleveringen die ik gezien heb; en geloof me ik heb meer gezien dan je zou verwachten. (Ja, een "White Lie", inderdaad. Ik zit waarschijnlijk toch aan zo'n 50 afleveringen; maar ik lees, kijk TV en praat tegenlijk; dus mis ik veel per aflevering)
Dat is hetzelfde als een boek op willekeurige pagina's openen en vervolgens halve hoofdstukken lezen. Bij Avatar is het belangrijk om de afleveringen in de juiste volgorde te kijken, omdat het een doorlopend verhaal is.
Citaat:
Ik heb zat boeken gelezen om te weten dat er veel dialogen in staan; ook heb ik ervaringen met toneelstukken. Ik het overigens erg overdreven met je 'waarschuwing' voor de persoonlijke aanval. Ik snap ook niet waarom jij fictie kunt vergelijken met dit forum. In literaire werken staat ook vaak iets in de trant van "zei hij.." en dan nog op welke manier het personage iets zegt. Oké, wat jij wil; mijn fout, ben je nu blij of moet ik mezelf ook nog iets aandoen?
Hoe beschrijvend een boek is hangt van de auteur af.
BTW het is niet leuk als je je mening op die maning herziet. Nu lijk ik de slechterik en dat terwijl er niets mis is met van mening veranderen.
Citaat:
Volgens meerderen is 'autist' een soort van taboe. Uit sommige woordenboeken is het woord zelfs tijdelijk verwijderd (later weer herdrukt). Wat ik wil zeggen is dat het begrip 'autist' van enkele onwetende afkomt; op die fiets.
Dat taboe maakt het juist zo leuk om het woord wel te gebruiken. Mensen vatten het op als een scheldwoord, zelfs wanneer het niet zo is bedoeld XD
Citaat:
Veel succes oxymoronische inferieuriteits-/superieuriteitscomplex.
Dat loopt niet helemaal lekker, als je een oxymoron wilt schrijven, kun je dat beter niet aankondigen. Bovendien kunnen alleen woorden een oxymoron vormen, het is een stijlfiguur. Die complexen zelf zijn gewone tegenstrijdigheden, of beter gezegd, tegenpolen.
Citaat:
Nog enkele laatste woorden: Avatar is geen meesterwerk; dat elke levensvorm op Aarde leuk moet vinden. Het begrip van Avatar: The Last Airbender is makkelijk te voorspellen. Alle animeseries hebben fouten; veel sterke punten en veel zwakke punten. Elke serie, film, whatsoever uit gecreëerd heeft fouten; veel sterke punte en veel zwakke punten. Bedankt voor je humor (as if). Omdat iedereen het hier graag wil horen: "Ik heb problemen, ik ben een mislukkeling. Jullie hadden gelijk over whatever you want to be right about. Ik ga deze discussie ook zeker laten vallen; omdat meerdere (inclusief mijzelf) het mooi vinden geweest."
Ik zeg niet dat het een meesterwerk is en ik zegt ook niet dat iedereen het moet kijken en waarderen. Ik zei wel dat er meer inzit dan jij zegt.
Discussies gaan niet alleen over gelijk hebben of krijgen. Ik vind het vooral jammer dat je de serie niet beter kent, want dan had de discussie meer inhoud kunnen hebben,
Kan deze ruzie gestaakt worden en iedereen weer on topic gaan?
Zelf ben ik een groot fan van allerlei Animatie series. Ik keek vroeger veel tekenfilms/ Anime en nu nog steeds. Zelf ben ik van mening dat er vroeger betere en leukere series waren.
Toentertijd (7 jaar geleden) hadden we zo'n ruime keuze aan goede en leuke Anime en dat is nu gewoon niet meer. En ik vraag me af waarom dit zo is...?
Willen de netwerken soms Anime Boycotten? Ik bedoel Anime bracht heen veel commercieel goeds en mooie kijkcijfers.
Disney heeft een grote bibliotheek aan goede Anime onder haar hoede. Echter doet de Nederlandse tak van Disney XD hier niks mee. Wij krijgen daarentegen veel Live Action. Noem de zender dan geen Disney XD, want ik verwacht dan Disney karakters en dergelijke.
Laten we eens de zenders een mailtje sturen en hen hier vragen over stellen.
Geregistreerd: 25 jul 2004 12:59 Woonplaats: The Sacred Realm
Wat ik vooral op Disney XD wil zien is Batman (nieuw of oud, het maakt mij niet uit) en dat soort series. Het superhelden genre is toch altijd heel populair geweest? En ik weet zeker dat genoeg kinderen de nieuwe Batman films hebben gezien. Kwamen er niet ook meer van die films de komende jaren? Ik meen me een Wonder Woman gerucht te herinneren. Maar de afgelopen jaren zie ik vrijwel niks meer van dit soort superhelden terug op de Nederlandse TV.
_________________ Do not be distraught. Always with the end, comes hope and rebirth.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen