Ironisch genoeg zijn ramen in Japan de Chinese noodles en niet de Japanse Wil je Japanse noodles, dan zoek je naar soba of naar udon (yummie!). Qua recepten is het sowieso niet zo spannend:
* men neme noodles en kookt ze.
* men neme een kom bouillon (koud of warm).
* dump de noodles in de boillon.
* voeg wat extra smaakmakers toe. Lenteuitjes, misschien wat vlees of tempura groente of mijn favoriet: een vers gebroken eitje.
Of je bakt de noodles op met groenten en wat garnalen. De beste yaki soba die ik ooit op heb kwam gewoon van een straatstalletje op Miyajima
Wil je goedkoop, maar vullend als de pest? Maak eens okonomiyaki. Bestaat voornamelijk uit beslag en groene kool, met extra smaakmakers er bovenop. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik heb het zelf nu drie keer geprobeerd en het wordt steeds beter -> http://www.kilala.nl/search.php?tag=okonomiyaki
Geregistreerd: 12 feb 2009 19:02 Woonplaats: Amsterdam
thank you ^^
naar aanleiding van deze thread heeft mijn broer de ds game Cooking Mama gekocht. Het spel is simpel maar er zitten goede recepten tussen.
Ik heb gisteren miso soep geprobeert te maken, ik had misschien wat teveel instant dashi erin gedaan want die avond ging iedereen naar bed met last van hun maag.
Dashi is ook visboullion...vis ruikt altijd sterk. Tip proef het nooit als je het aan het koken bent want dat is echt VIES. XD
Leuke tip misschien voor je miso soep.
Ik heb het 2x gemaakt en kreeg ook een compliment van een Japanner zelf. (instant happiness aangezien ik alles behalve kan koken)
Ik had rode miso en witte miso gebruikt. dat geeft een lekkerdere smaakt ^__^.
Zelfs me moeder (die ooit miso had gebruikt bij de vis maar het niet lekker vond) vondt mijn soep lekker.
verder ben ik een ramp op culinair gebied want ik laat zelfs de oven in brand vliegen
Geregistreerd: 04 nov 2004 14:57 Woonplaats: Minami Senju Tokyo JAPAN
ik ben gek van de japanse curie / stofpot ..
gewoon die blokken kopen en wat biefstuk in reepjes snijden (heel dun keramisch mes) en met wortels en uien even later sudderen wat rijst en een zak chips(paprika) er bij , dat is lekker eten : )
je heb ze ook dat je een appel bij kan gooien .. lekker
noedles zijn ook lekker maar dan maak ik er altijd wel een vlees gerecht bij .. met rijst ..
Geregistreerd: 12 jul 2004 12:33 Woonplaats: Amsterdam, in m'n hol
Mizu schreef:
Dashi is ook visboullion...vis ruikt altijd sterk. Tip proef het nooit als je het aan het koken bent want dat is echt VIES. XD
Dashi is gewoon boullion en hoeft niet meteen van vis te zijn. Er is een verschiedenheid aan dash en je kunt ook dash krijgen die enkel op ingredienen zo als konbu (zeewier) zijn gebaseerd.
Als het vies is dan is er waarschijnlijk iets mis. Of je hebt er te veel ingestopt of je lust het gewoon niet
Ach kom, zo moeilijk zijn al die gerechten echt niet hoor
Met okonomiyaki moet je vooral geduld hebben en de tijd nemen. Qua voorbereiding is het niet meer dan alle ingredienten door elkaar mengen en het daarna in de pan mieteren
Yakitori FTW? Of misschien Misschien teppan? Tappen-yaki is lekker simpel en altijd lekker. Alles wat je nodig hebt is een tafelgrill en wat vlees. Je gebruikt soyasaus om te koken, maar sukiyaki saus is ook eerrug leekker erbij. Tadaa! Japans eten zonden veel moeite...
Stukje info van wiki gelift:
Typical ingredients used for teppanyaki western style are beef, shrimp, scallops, lobster, chicken and assorted vegetables; Soybean oil is typically used to cook the ingredients, and for Japanese style are noodles (Yakisoba), cabbage with sliced meat or seafood (Okonomiyaki) which are cooked using regular vegetable oil, animal oil from fat or a mixture of both. In Japan, many teppanyaki restaurants feature Kobe beef. Side dishes of mung bean sprouts, zucchini (even though zucchini is not a popular vegetable in Japan and rarely found in the market), garlic chips or fried rice usually accompany the meal. Some restaurants provide sauces in which to dip the food. However, in Japan, only soy sauce is typically offered.
Maar die okonomiyaki klinkt ook héél goed. Maybe I'll try it sometime...
Geregistreerd: 12 feb 2009 19:02 Woonplaats: Amsterdam
Cailin Coilleach schreef:
Ironisch genoeg zijn ramen in Japan de Chinese noodles en niet de Japanse Wil je Japanse noodles, dan zoek je naar soba of naar udon (yummie!). Qua recepten is het sowieso niet zo spannend: * men neme noodles en kookt ze. * men neme een kom bouillon (koud of warm). * dump de noodles in de boillon. * voeg wat extra smaakmakers toe. Lenteuitjes, misschien wat vlees of tempura groente of mijn favoriet: een vers gebroken eitje.
Voor de bouillon heb ik zelf kippenbouillon gebruikt (blokjes van bijv Maggie ^^; ) de verkoper van een toko bij mij in de buurt vertelde dat sesam vaak gebruikt word in gerechten, nadat ik wat sesamolie bij de bouillon deed kreeg ik vreemd genoeg de basis van Won Ton soep o_O
Deed er inderdaad wat garnalen (zonder darmkanaal) lenteuitjes en noodles bij en was echt lekker ^^
Maar echt als een maaltijd was het niet dus ik maakte de keer daarop lichte gyoza erbij:
-rijstvellen
-rundergehakt
-prei
Rundergehakt met gesneden en gewassen prei samen mengen, zout en peper naar smaak toevoegen.
Rijstvellen met water en een kwast natstrijken en wat mengsel op een helft leggen. volgens dichtklappen en de rand stukje voor stukje omvouwen en met nagels dichtdrukken.
10 min in frituurpan laten en serveren met chilisaus of iets anders.
Bij een chinese supermarkt (bijv bij CS Amsterdam) verkopen ze veel dingen in grote voorraad (en mochi! ^^ ) ideale winkel om insperatie op te doen voor aziatische gerechten.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen