Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 25 feb 2011 12:11
Geregistreerd: 26 aug 2009 18:50
unclero schreef:
Tamara schreef:
Citaat:
Mijn Chinese pakjes waren ook van Glico en heten ook gewoon Pocky. Glico zit ook in Shanghai namelijk. En een melk/pure choco pocky was vaak maar 20 a 30 cent en de banaan, aardbei, koffie enzo hooguit 50 cent. Scheelt nogal met die van Lu terwijl het beide Glico is.
De Chinese economie staat er natuurlijk wel iets anders voor dan de Nederlandse. Hun prijzen zijn op vrijwel alle fronten lager, maar mensen verdienen ook minder.
Zullen ook wel op een iets andere manier chocolade produceren... Allemaal dezelfde bonen, maar er zit wel degelijk wezenlijk verschil tussen een fabrikant die zich aan de strenge Europese productieregels moet houden en eentje die met "ChengFang Choco2000" machine eventjes duizenden liters chocolade uitperst, aangedikt met melamine.
Denk dat als het zo drastisch was, zou mn chinese vriendin uit Roosendaal allang een keer dood zijn neergevallen hoor of tenminste ziek ;D (die neemt echt handenvol pocky's mee uit China).
Zullen ook wel op een iets andere manier chocolade produceren... Allemaal dezelfde bonen, maar er zit wel degelijk wezenlijk verschil tussen een fabrikant die zich aan de strenge Europese productieregels moet houden en eentje die met "ChengFang Choco2000" machine eventjes duizenden liters chocolade uitperst, aangedikt met melamine.
Maar zal het voor veel Pocky-eters in Nederland echt boeien? Ik heb zo'n idee dat veel mensen het eten, omdat het Pocky is en niet omdat ze het zo lekker vinden. Het is de Apple van de koekjesindustrie.
De laag chocola is te dun om het verschil te proeven.. Bij een reep proef je pas echt het verschil tussen "deegelijke Europeesche chocolade" en "el cheapo rest-van-de-wereld".
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 25 feb 2011 14:12
Geregistreerd: 13 nov 2006 11:54 Woonplaats: Tilburg
Ik denk ook dat het er aan ligt wat je lekker vind. De een vind de chocolade van kinder het lekkerst, de ander weer van Milka en weer een ander van Verkade. En dan heb je nog mensen die alles van chocolade lekker vinden.
Ik weet van mezelf dat ik geen Pocky eet omdat het Japans is of wat dan ook. Heb in China ook wel eens een pakje weggegooid omdat het niet te eten was. Het is toch stom om iets te gaan eten, terwijl je het eigenlijk niet lust/lekker vind, omdat je het 'hoort' lekker te vinden omdat het populair is of wat voor stomme reden dan ook.
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 25 feb 2011 14:19
Geregistreerd: 22 dec 2004 18:10 Woonplaats: België
doe chocolade fondue met breadsticks en maak je eigen (dikke) pocky met de chocolade die je het lekkerste vindt! En natuurlijk ben ik er goed genoeg van overtuigd dat Belgische chocolade de beste is XD Galler's witte chocolade met kokosvulling is omnomnom <3
Verder vind ik de melkchocolade mikado wel lekker, als ik er zin in heb. Alleen stom dat ik dan meteen het hele pakje leeg eet, het eet zo makkelijk weg...*munchmunch* >_<
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 25 feb 2011 14:21
Geregistreerd: 11 jan 2010 18:56 Woonplaats: Rijswijk
unclero schreef:
Tamara schreef:
Citaat:
Zullen ook wel op een iets andere manier chocolade produceren... Allemaal dezelfde bonen, maar er zit wel degelijk wezenlijk verschil tussen een fabrikant die zich aan de strenge Europese productieregels moet houden en eentje die met "ChengFang Choco2000" machine eventjes duizenden liters chocolade uitperst, aangedikt met melamine.
Maar zal het voor veel Pocky-eters in Nederland echt boeien? Ik heb zo'n idee dat veel mensen het eten, omdat het Pocky is en niet omdat ze het zo lekker vinden. Het is de Apple van de koekjesindustrie.
De laag chocola is te dun om het verschil te proeven.. Bij een reep proef je pas echt het verschil tussen "deegelijke Europeesche chocolade" en "el cheapo rest-van-de-wereld".
De meeste mensen proeven het inderdaad niet. Maar als je gewent bent aan het regelmatig eten van chocolade (met name als je dezelfde zou nemen elke keer). Dan ga je beter verschillen proeven.
Maar overal, als je er van kan genieten hoor je mij niet klagen
_________________ In the end it's all smoke and mirrors.
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 25 feb 2011 20:03
Geregistreerd: 26 aug 2009 18:50
unclero schreef:
Tamara schreef:
Citaat:
Zullen ook wel op een iets andere manier chocolade produceren... Allemaal dezelfde bonen, maar er zit wel degelijk wezenlijk verschil tussen een fabrikant die zich aan de strenge Europese productieregels moet houden en eentje die met "ChengFang Choco2000" machine eventjes duizenden liters chocolade uitperst, aangedikt met melamine.
Maar zal het voor veel Pocky-eters in Nederland echt boeien? Ik heb zo'n idee dat veel mensen het eten, omdat het Pocky is en niet omdat ze het zo lekker vinden. Het is de Apple van de koekjesindustrie.
De laag chocola is te dun om het verschil te proeven.. Bij een reep proef je pas echt het verschil tussen "deegelijke Europeesche chocolade" en "el cheapo rest-van-de-wereld".
Dat verschil proef je inderdaad wel XD
Maarja hoe goedkoper, hoe goedkoper de producten en productie he. Persoonlijk vind ik de Mikado minder lekker dan de Pocky variant.
De meeste mensen proeven het inderdaad niet. Maar als je gewent bent aan het regelmatig eten van chocolade (met name als je dezelfde zou nemen elke keer). Dan ga je beter verschillen proeven.
Nou, het verschil proef je toch best snel hoor.. Chocolade maken vergt veel gespecialiseerde handelingen die nogal nauw luisteren. In heel Europa zijn er maar een handjevol chocolademakers die de ruwe chocolade produceren die door andere fabrikanten weer wordt verwerkt in koekjes, repen, bonbons of pockys. Bij het niet zo nauw nemen met het productieproces holt de kwaliteit fors achteruit. Dan proef je dat de kristallen onregelmatig zijn ("klontjes") of dat het 'droog' is waardoor het niet direct op je tong smelt, of dat er bolletjes vet in zitten. Enzovoorts.
HaineChan schreef:
Maarja hoe goedkoper, hoe goedkoper de producten en productie he. Persoonlijk vind ik de Mikado minder lekker dan de Pocky variant.
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 26 feb 2011 00:10
Geregistreerd: 26 aug 2009 18:50
Dat is sowieso mijn main reason: het is puur XD (hou daar niet zo van). Heb Men's Pocky wel geprobeerd, deze vond ik wel meevallen voor pure chocola. Maar Mikado, nah.
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 28 feb 2011 22:24
AniWay Hoofdredacteur
Geregistreerd: 24 jul 2004 20:47
niels schreef:
Nieuwe Mikado is zoals gezegd dus MELK CHOCOLADE -_-;;;
En dat is verschrikkelijk. Puur is veel beter! Echt, goede chocolade is een beetje bitter. Die mierzoete melk meuk is voor kindjes die geen echte chocolade kunnen waarderen :P
Oh en witte chocolade is voor watjes. Dat is al helemaal geen chocolade!
Berichttitel: Re: Nederlandse Pocky (Mikado) bij de makro
Geplaatst: 28 feb 2011 22:38
Geregistreerd: 17 mei 2009 15:45 Woonplaats: zwolle
Tamara schreef:
niels schreef:
Nieuwe Mikado is zoals gezegd dus MELK CHOCOLADE -_-;;;
En dat is verschrikkelijk. Puur is veel beter! Echt, goede chocolade is een beetje bitter. Die mierzoete melk meuk is voor kindjes die geen echte chocolade kunnen waarderen
Oh en witte chocolade is voor watjes. Dat is al helemaal geen chocolade!
witte chocolade is juist het lekkerst
_________________ Pocky, kitkat, squishy, sieraden en nog veel meer japanse schattigheid. Je vind het allemaal op www.starsprinkles.com! Ga kijken! het is awesum!
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen